Noored mõtlesid meediatundi ette valmistades välja enam kui 50 küsimust, millest valik siis ette kanti.

Esimene kannel

Muuhulgas mainis Kadrinas kandle kingiks saanud ja esimese pillina kannelt õppinud Alar Karis, et läheb nüüd Kadriorgu tagasi ning kanneldab seal. „Eks ma püüan siis Kadriorus ja teisi lõbustada sellega,“ mainis Karis intervjuus lõbusama poole pealt.

Lisaks avaliku intervjuu andmisele uudistas president Kadrina keskkooli tehnoloogiaklassi ja sai ülevaate kooli vapiüritusest, ITi- ja NUTIfestivalist CADrina. Samuti tutvus president tugiteenuste pesaga ning kohtus nii koolipsühholoogi ning hariduslike erivajadustega õpilaste koordinaatoriga kui teiste õpetajatega.

Tundmatus kohas vette

„Olen üle aastate oma meediaõpilasi n-ö tundmatus kohas vette visanud ja vaadanud, kui hästi tänapäeva nupukas ja särasilmne noor siis hakkama saab. Väga hästi saab,“ mainis avaliku intervjuu eel presidendi Kadrinasse külla kutsunud Kadrina meediaõpetajast Maalehe ajakirjanik Rein Sikk.

„Eesti presidendile küsimuste mõtlemine ja temaga avaliku intervjuu läbiviimine on Kadrina keskkooli õppureile kindlasti piisav väljakutse, millega samuti väga hästi hakkama saada ja millest palju tulevikuks õppida,“ lisas Sikk.

Kell 14.30 Kadrina keskkooli huvikeskuse saalis alanud tunniajalist intervjuud jälgisid kohapeal Kadrina keskkooli gümnaasiumiosa õppurid koos õpetajatega.

Saal esitas ka rohkelt küsimusi. Toimus otseülekanne Maalehe ja Delfi veebis.