Kaido kasvatab pea kõiki kultuure – rapsi, uba, hernest, kaera, suvi- ja talinisu ning suvi- ja taliotra.

„Tänavuste saakidega võib rahul olla,“ hindab Kaido Kirst ise. Viljelusvõistluse rapsipõllult korjas ta näiteks 5,2 tonni teri, mille õlisuski oli väga hea – 50% ringis.

Nuudi talus on peamiselt minimeeritud mullaharimine, aga vajadusel ka küntakse. Kui on vaja õigel ajal vili maha saada, teeb ta ka otsekülvi. Talus on uued GPSiga varsutatud traktorid ning hiljuti ostis mees ka uue Väderstadi külviku.

Põldu rammutab Kaido Kirst mineraalväetistega ning kasutab ka sea vedelsõnnikut. Kui viimast pole, on ta teraviljade vahelpeal kasvatanud mesikat haljasväetiseks. Vahekultuuriks kasvatab ta ka päevalille ning tema päevalillepõllud on ennegi meedia tähelepanu pälvinud.

Tema heade saakide aluseks on pikaaegne põllumehekogemus ning oma paikkonna kliima ja põldude hea tundmine. Kaido Kirst on kõige kauaaegsem viljelusvõistlusel osaleja ning pea alati ka auhinnakoha koju toonud. Hea tulemuse sai ta ka Inglismaa lahtisel viljelusvõistlusel Yen.

Lisaks teeb Kaido Kirst põllumajanduslikke teenustöid, toodab hakkepuitu ning lükkab talvel teid lahti.

Ta on ka Saaremaa Põllumeeste Liidu juhatuse liige ja üks Saaremaa põllumeeste eesseisjaid ka sisuliselt. Nii sätivad paljud teised Saaremaa viljakasvatajad oma tegemisi just tema järgi. Viimastel aastatel on Kaido Kirst olnud ka EPKK teraviljatoimkonna liige.

Parima taimekasvataja nimetusele kandideerisid veel Rait Hallimäe, Sander Hiire ning Janek Kuusik. Aunimetusega kaasneb Tauno Kangro skulptuur „Kalevipoeg viljavihuga“.

Kaido Kirst