Näiteks kui köök on galeriitüüpi planeeringuga, kus köögikapid on paigutatud mõlema seina äärde ja seega jääb ruumi sööginurga jaoks, on see igati sobiv. Siis on soovitatav jätkata sama paigutusega, ent parandada köögi praktilisust.

Enne ümberkujundamist oli mööbli paigutus võrdlemisi ebapraktiline.

Mis tahes ruumide renoveerimisel või sisustamisel on mugav kasutada tasuta veebipõhiseid planeerimistööriistu. Sel juhul näed oma ruumi planeeringut ja saad vajaduse korral teha muudatusi, valida värve ja sisustust.

Oluline roll on ka interjöörilahendustel. Planeerimisprogrammis saab luua meeleolutahvli värvidega, mida soovite ruumis kasutada, ja vaadata, kuidas need omavahel sobivad. Valige näiteks üks põhitoon ja lisage sellele aktsenti teiste värvidega.

Selles köögis on põhitoonideks roheline ja must.

Hoiukohad lisavad ruumi

Köök peab olema nii praktiline kui ka turvaline, eriti kui majas on väikesed lapsed. Eelistage võimalikult palju sisseehitatud kodutehnikat ja erinevaid lahendusi köögitarvikute hoidmiseks.

Pildil oleva köögi puhul lisas sisekujundaja sisseehitatud ahju, mikrolaineahju ja nõudepesumasina. Kinnislahendused on praktilised. Võimalus köögiseadmeid täielikult mööblisse integreerida aitab kogu ruumis hoida ühtset stiili. Kapis on sobiv koht leitud isegi kohvimasinale. Mida vähem esemeid töötasapinnal, seda rohkem jääb ruumi toidu valmistamiseks.

Sisseehitatud köögitehnika annab ruumi juurde.

Selleks, et ruumi kokku hoida ning riiulitesse ja sahtlitesse rohkem asju mahuks, võib kasutada sahtlite ja kappide korrastajaid, nagu näiteks söögiriistade, taldrikute ja potikaante hoidikuid, riiulisisusid, erinevaid karpe jne. Sahtli mugavaks kasutamiseks on sobilikud sahtljagajad, millega võib jaotada sahtli mitmeks osaks.

Nutikalt valitud hoiukohad aitavad samuti ruumi kokku hoida.

Värskendage ruumi kaunistustega

Köögi üldine interjöör peaks olema minimalistlik. Köögi jaoks valige pigem lihtne värvipalett. Näiteks võib põhitoonina kasutada rohelist ning täiendada seda musta värvi esemetega, nagu köögisegisti ja kraanikauss, õhupuhasti, käepidemed, laud ja nõud.

Musta värvi detailid loovad kööginurgale ja söögilauale ühtse ilme ning lisavad kogu interjöörile elegantsi. Samuti annab paari avatud riiuli lisamine võimaluse tõsta esile esemeid, millega rõhutada sisustuse isikupära ja mille üle uhkust tunnete.

Köögi interjööri täiendavad suurepäraselt rohelised taimed. Näiteks võib kujundada klaasanumatest ainulaadsed lauakaunistused, täites need dekoratiivkivide, mulla ja sukulentidega.

Omanäolisust saab ruumile anda sobivate kaunistustega.


Väike köök on targa planeerimisega justkui suuremaks saanud.