Kuidas valmib maitsev koodipraad?

Prae valmistamiseks on vaja ahjuplaati, küpsetuspaberit, kartulit, porgandit, punast sibulat, värsket tilli ja suitsutatud ahjukooti.

Suitsutatud ahjukoodile tee piklik sisselõige kondi kohalt, et viimane eemaldada. Kui kondid on välja võetud, tükelda liha umbes 1,5 cm suurusteks kuubikuteks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja 150 kraadi juures umbes kümneks minutiks, et rasv hakkaks sulama.

Koori ja puhasta köögiviljad. Lõika köögiviljad ühesuurusteks tükkideks ning pane ahjuplaadile ja sega läbi, et need oleksid kaetud suitsukoodi rasvaga. Raputa veidi peale purustatud pipart ja soola – aga mitte liiga palju, kuna ahjukoot sisaldab ka soola.

Küpseta pöördõhuga ahjus 170 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni kartulid on kenasti kuldsed. Võid poole küpsemise pealt ka veidi segada.

Kui ahjuroog on valmimas, sega kokku külm kaste: seal sees võiks olla tükeldatud marineeritud kurk, lisaks veidi marineeritud kurgi vedelikku, tükeldatud roheline sibul, paar küüslauguküünt purustatult, hapukoor, maitse järgi kanget sinepit.

Serveeri ahjuroog koos kastmega ning puista üle värske tilliga.