Hääletada saab kuni 28. veebruarini. Jälgige võistlust ja andke oma hääl aadressil www.treeoftheyear.org.

Tehnilistel põhjustel (keerukas vastajate autentimise süsteem) annab hääletamise leht sageli veateadet. Kahjuks ei saa Eestis kampaaniat juhtiv Loodushoiu Fond sinna midagi parata ning palub hääletajatelt kannatust. Kui esimesel katsel ei õnnestu, tasub vaadata mõne aja pärast uuesti.
Tänaseks oli liidrikohal Poola tamm Fabrykant 32 135 häälega, teisel kohal Draakonitamm Slovakkiast 11 423 häälega ja kolmandal Ukraina õunapuukoloonia Krolevtsist.

„Selle aasta konkursil domineerivad sadade aastate vanused tammed. Neist vanim, Slovakkia draakonitamm, on 700 aastat vana,“ märgib Miroslav Kundrata Tšehhi Keskkonnapartnerlusfondist. Järjekord võib hääletamise viimastel päevadel sõltuvalt kampaania intensiivsusest veel muutuda.

Lootust annab ka tõsiasi, et 2015. aastal pani Orissaare jalgpalliväljaku keskel kasvav tamm selle üle-Euroopalise võistluse Heiki Hanso eestvedamisel suisa kinni.

See tähendab, et meil on jätkuvalt võimalus! Lootust annab ka tõsiasi, et 2015. aastal pani Orissaare jalgpalliväljaku keskel kasvav tamm selle üle-Euroopalise võistluse Heiki Hanso eestvedamisel suisa kinni.

Sel aastal Eestit Hiiumaal Reigi kiriku pastoraadi aias kasvav punane pöök. Reigi pööki teavad Hiiumaa inimesed hästi nii tema erilise punase värvi kui ka rikka kultuuriloolise pagasi tõttu.

Euroopa aasta puuks kandideeriv Reigi pöök.

„Nüüd on aeg kõigil oma lemmikpuude kohta sõna levitada. Tänavuse hääletamise käik on näidanud, et praegusel ajal on lühikese aja jooksul võimalik mobiliseerida suur hulk valijaid. Mäng käib!“ lisab Adam Holub, võistluse korraldaja Brüsselist.
Tulemused avalikustatakse Euroopa aasta puu 2023 auhinnatseremoonial, mis on kavandatud 21. märtsiks ja mis toob ürituse tagasi Euroopa Parlamenti, kus see toimub parlamendisaadikute Luděk Niedermayeri ja Michal Wieziki toel.

Nagu ka juba traditsiooniks saanud, kantakse üritust üle ka veebis.