12.03.2023, 13:02
Fermenteeritud toit on kõhu sõber: milliseid kasulikke aineid hapukurgis ja -kapsas leidub?
(10)Toitude hapendamine on tuhandeid aastaid vana komme, mis levinud üle terve maailma. Raskesti seeditavate toitude puhul aitavad hapendatud toidud seedimist toetada ja kasulike soolebakterite hulka suurendada.
![Kodus valmistatud hapendatud ja fermenteeritud toidul on tugevad tervist toetavad omadused.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/b0b674e0-b82d-11ed-b010-93579d8dff9d.jpg?noup&w=1200&h=711)
Kodus valmistatud hapendatud ja fermenteeritud toidul on tugevad tervist toetavad omadused.
FOTO: Shutterstock
Hapendamise ehk fermenteerimisprotsessi käigus toimub teatud bakterite ning pärmseente ainevahetus – esialgu hapnikuvaeses keskkonnas ning seejärel hapniku osalusel, kus need organismid kasutavad käärimisel vabanevat energiat ära oma elutegevuseks.
Oled juba tellija?