Patroonist president CADrina pusaga.

Arvutid ja avapauk

Inseneeriat ja tehnilist mõtlemist propageeriv festival tõi noorte ette mitukümmend töötuba, kus oli näiteks kohal ka Bolti kaasasutajast iduettevõtja Martin Villig, kes rääkis noortele oma lugu ja julgustas olema ettevõtlik. Iduettevõtlust tutvustasid näiteks ka ükssarvik Wise esindajad.

Arvutijoonestamise võistlusele CADrina eelvoorus osales 12 kesk- ja kõrgkoolide võistkonda üle Eesti. Finaali pääses kuus, neist 2 Kadrinast. Võitis Tudengi Vormeli segavõistkond FS Team, kus olid nii TalTechi kui Tallinna Tehnikakõrgkooli õppurid.

Võidukas võistkond esiplaanil, teised tublid taustal.

Võistlusele eelnes aga suurejooneline Avapauk, Kadrina vallakodaniku Üllar Saaremäe ja kooli vilistlase Lisette Laisaare lavastuses, kus Kadrina Keskkooli pere koos Ukraina õpilastega näitas oma oskusi alates koorilaulust ja lõpetades mototsirkuse ning tõuksiakrobaatikaga.

Motikas kooli kõige pidulikumal laval Avapaugu raames trikke tegemas, sadulas Kadrina õppur.

Lisaks proovisid spordinoored rammu CAD Cup´i nimega korvpallivõistlusel ja õpetajad näitasid oma oskusi teadusteatris.

Kokku kestis ettevõtmine alates esimestest koolitundidest kuni hiliste õhtutundideni, pakkudes kaaselamise lusti mitte üksnes Kadrina vaid ka mitmete teiste Lääne-Virumaa koolide esindajaile.

Väge täis

„CADrina 2023 oli täis tõelist Viru väge, arukusest ja energiast pakatasid nii võistlejad kui esinejad,“ kommenteeris sündmust CADrina idee autor, kohalik ettevõtja, Aru Grupi juht Juhan Viise.

Festivali „ isa“ Juhan Viise võidukarikaga.

„Tänan Kadrina kooli tehnoloogiahariduse väärtustamise eest ja ühtlasi loodan, et aina enam tüdrukuid leiab tee sellele võistlusele ja tehnoloogiaõppesse,“ mainis oma sotsiaalmeediapostituses ettevõtmise patroonist president Alar Karis.

Kellel huvi kogu sündmuse silmamiseks, siis selleks on videojäädvustus täiesti olemas.

Galerii

Alates varahommikust kuni hilisõhtuni mii Kadrina koolimajas, rahvamajas kui ka spordi- ja huvikeskuses kestnud sündmuse galerii on siin.