Järvamaa kutsehariduskeskus tutvustas oma õppimisvõimalusi ning erialasid. Huvilistel oli võimalik oma teadmisi proovile panna aga Eestis elavate veisetõugude tuvastamises, kuna JKHK on pea ainus õppeasutus Eestis, mis õpetab veisekasvatust. Rivis olid nii piima- kui lihatõug, ära tuli tunda 12 looma. „Tuntakse ikka,“ oli optimistlik JKHK koordinaator Ruth Türk.

Järvamaa kutsehariduskekus pakkus võimalust veisetõuge tuvastada.

Kõrvalstendil Olustvere TMK letil aga oli lisaks kooli tutvustusele ka midagi praktilisemat - degusteerida oli suures valikus lihatoodete tehnoloogia õppurite lihatooteid. Tegijate sõnul said proovimistooted igaks messiõhtuks otsa.

SA Eesti Maaelumuuseumid oli väljas oma muuseumi tutvustusega. Turundusjuht Evelin Anja lasi lastel keerutada loosiratast ning vastata igasugustele maaelu puudutavatele küsimustele. Ka oli võimalus kontrollida oma teadmisi viljaterade tundmises, mis pakkus esimese hooga huvi pigem isadele-emadele, aga ju jäi midagi ka lastele külge.

Maaelu teadmuskeskuse naispere tutvustas oma ettevõtet maamessil ning  seal sai ka juurde  teadmisi taimede ning aretus ekohta.