„Selle raha eest saate hästi suure kimbu,“ kiitis turumüüja.

Karulaugu kasulikkuse tõttu on see kevadine metsaand rahva seas väga nõutud, seda kutsutakse ka metsikuks küüslauguks. Samas hoiatatakse, et inimesed ei korjaks karulaugu asemel mürgist piibelehte, sest need lehed on päris sarnased. Vahet saab algaja korilane teha nii, et tuleb karulaugulehte pisut muljuda, sest sellega kaasneb alati tugev küüslaugulõhn. Kui küüslaugulõhna ei tunne, siis see pole karulauk ja tasub jätta korjamata.

Balti jaama turul müüdi ka päris küüslaugu mugulaid, silma hakkasid suured Egiptuse küüslaugud hinnaga 9,50 eurot/kg. Ka oli peale karulaugu turulettidel väga rikkalik roheliste maitsetaimede-salatite valik. Müüdi kolme värvi spargleid – rohelist, valget, lillat. Brokoli kilo maksis 5,58, spinat 15 eurot/kg, Hispaania koriander 19,90, Itaalia till 15,90 ja Hispaania petersell 9,90 eurot/kg. Valida sai ka rosmariini, tüümiani või rohelisi sibulapealseid.

Eesti aiasaadusi esindasid rabarber 6,99–8,80 eurot/kg, Peipsi sibul kilohinnaga 2,50 ja värsked kurgid 8,98 eurot/kg. Põltsamaa väikesed kurgid olid müügis kilohinnaga 5,98 eurot. Sel turul ei puudunud ka suures lahtises purgis värske soolakurk, mida sai tükikaupa osta.

Läti kaupadest olid peale karulaugu turulettidel müügil veel redised ja suured vaarikatomatid hinnaga 6,50 eurot/kg. Poola vaarikatomatite kilohind oli 7,98 eurot.

Lisaks hõrgule rohelisele punetasid plastkarpides kutsuvalt Kreeka maasikad, neid müüdi nädalavahetusel Balti jaama turul hinnaga 4,90 eurot/kg. Ostjaid jaguski eelkõige maasikale, aga mitmeid turulisi ahvatlesid just hiigelsuured vaarikatomatid, mida on väga mõnus ka grillida.