Pihlakodu hooldekodude suurim eesmärk on täna tagada, et keegi ei tunneks end seal üksikuna, sõnaõiguseta või tähelepanuta jäetuna. Loodame, et varsti ei peeta hooldekodu paratamatuseks vaid tehakse selles osas teadlik otsus. Oleme lähtunud oma personali koolitades, et kõigil meie elanikel peab olema võimalust kaasa rääkida, valikuid teha ja arvamust avaldada. Kui teenuse rahuldavat kvaliteeti peetakse hooldeasutuste puhul elementaarseks, siis rahulolu hooldekodu ja hooldusteenusega kujuneb selle põhjal, kui palju eakad saavad igapäevaelust lisaväärtust, rääkida ja olla ära kuulatud.

Teadlik, läbipaistev ja väärtuspõhine suhtluse juhtimine hooldekodu ja eaka ning tema lähedaste vahel aitab kujundada nii konkreetse hooldekodu kui ka laiemas plaanis terve sektori mainet. Endiselt pole meil veel hooldekodudes piisavalt tasemel väljaõppega personali, mistõttu kannatab ka see lisaväärtuste loomine. Lähiaastate plaan on täiendada ridu oma ala spetsialistidega, kes aitaksid pühendada Pihlakodu elanikele veelgi enam aega.

Viie aasta jooksul on Pihlakodu kett jõudsalt kasvanud ning Tallinnas ja selle lähiümbruses on avatud kolm uut maja- Viimsi, Tabasalu ja Nõmme. Selle eesmärgi saavutamiseks ja eakate erivajadustele kohandatud kaasaegsete sihtotstarbeliste majade ehitamiseks kaasati 2019.aastal lisarahastust investeerimisfondi BaltCap näol. Täna on Pihlakodudes voodikohti ligi 600 inimesele. Ja laual tulevikuplaanid oma tegevuse laiendamiseks Lõuna-Eestisse.

Tapa Pihlakodu- Linnaserva roheluses asuv Tapa Pihlakodu (endise nimega Viru Haigla) tegutseb pika ajaloolise taustaga endises Tapa Haigla ruumides.

Värskelt osaliselt renoveeritud eakate kodu on Pihlakodudest suurima lisateenuste valikuga, pakkudes sajale hoolealusele üldhooldusteenust ja professionaalset ööpäevaringset õendusabi. Samas hoonetekompleksis on kaasaegne tervisekeskus ja meditsiiniline personal, mis toetab hoolealuste heaolu.

Nõmme Pihlakodu- Nõmme Pihlakodu Tallinnas on tõeliselt väärikas hooldekodu, mis asub parkmetsaga ümbritsetud ajaloolises hoones. 2018. aasta suvel renoveeritud neljakorruselises majas on 86 voodikohta moodsalt hubastes ühe-, kahe- ja kolmekohalistes tubades. Tallinna kõige esinduslikum hooldekodu on sisustatud kaasaaegsete süsteemide ja tehnoloogiaga. Majas on massaažiruum, raamatukogu, lugemistuba, privaatsed söögi- ja ajaveetmise nurgad ning kvaliteetsete seadmetega sisustatud mahukas köök.

Nõmme Hoodluskodu

Tabasalu Pihlakodu- Tabasalu Pihlakodu on uus eriprojekti järgi valminud hooldekodu Tallinna lähedal looduse rüpes. Ligi 200 kohaga väärikas hooldekodus hoolitsevad eakate eest nii hooldajad kui tervishoiutöötajad. Tabasalu Pihlakodus on kaasaegselt sisustatud avarad eluruumid, lai teenuste valik, oma köök, raamatukogu, saun, soolakamber, massaaži- ja muud protseduuriruumid ning ka avar ruum kontsertide ja ürituste korraldamiseks.

Tabasalu hoolduskodu

Viimsi Pihlakodu- Viimsi Pihlakodu on 129-kohaline eriprojekti järgi valminud eakatekodu Viimsis. 1-2-kohaliste tavatubade kõrval on Viimsi Pihlakodus Eesti esimesed privaatsed 1-toalised terrassiga sviidid. Sviidid on avaramad ja luksuslikuma sisustusega ning mõeldud enesega paremini toimetulevatele eakatele, asudes eraldi hoone osas, kuhu on võimalik iseseisvalt tulla-minna. 3200-ruutmeetrisesse Viimsi Pihlakodu hoones on kaasaegse sisustusega eluruumidele lisaks raamatukogu, suurköök, saun, massaaži- ja protseduuriruumid ning avar saal ühisteks ettevõtmisteks.

Viimsi Hoolduskodu

„Pihlakodu hooldekodude keti loomine ja usalduse võitmine pole olnud lihtne teekond, pigem on see tulevikku vaatav äri. Täna investeerime täiendavate voodikohtade loomisse, hooldusteenuse kaasajastamisse ja töötajate kvaliteetsesse täiendõppesse, et üheskoos luua paremat homset ja elamisväärset vanaduspõlve meie elanikele,“ on Pihlakodu tegevjuht Merike Merirand tuleviku suhtes optimistlik.

Hetkel renoveeritakse Tapa Pihlakodu ja käivad läbirääkimised detailplaneeringu osas uue Tartu Pihlakodu rajamiseks.

Pihlakodu leiate ka Eakate Festivalilt, pinnalt 4, kus saab lisainfot nii pakutava teenusevaliku kui Pihlakodude majade kohta üldiselt. Ühtlasi tutvustatakse stendis äsja Eestisse jõudnud revolutsioonillist adaptiivset söötmisrobotit Obi, mis oleks abiks liikumispiirangutega inimestele.