Mordaunt ise ütles, et ta valmistus tähtsaks rolliks kätekõverdusi tehes. Arutledes, kuidas sobib selline ajalooline tseremoonia tänapäeva ellu, sõnas Mordaunt: „Ma arvan, et see on riigi jaoks väga oluline. Usun, et monarhia jääb ellu ja püsib, sest see kohaneb ja muutub ja on alati asjakohane.“ Ta lisas, et mereväeteenistus on andnud talle oskuse pikka aega minestamata paigal seista, kirjutab The Telegraph.

Ta kandis 17. sajandil Charles II jaoks valmistatud 121 sentimeetri pikkuse ja 3,5 kilogrammi kaaluva riigimõõga Westminster Abbeysse ja ulatas selle värisevate kätega värskele kuningale.

Seejärel kandis ta kogu ülejäänud jumalateenistuse ajal kalliskividega kaetud tseremooniamõõka ja kõndis sellega kuninga ees, kui too kirikust lahkus. Teremooniamõõga täpset kaalu pole teada, kuid kaunistuste hulka arvestades ei saa olla tegemist kerge esemega, kirjutab Nationalworld.

Ettevalmistus tasus end ära: Mordaunt täitis tseremoniaalset rolli nii laitmatult, et tema nimi on Twitteris populaarseks saanud. Poliitik Emily Thornberry säutsus: „Ma pean ütlema, et Penny Mordaunt näeb kuradima hea välja! Mõõgakandja särab sellel sündmusel!“

Kommentaari on vaadatud 1,5 miljonit korda, seda on märgitud meeldivaks 8200 korda ja sellel on 557 vastust, nimetatud arvud suurenevad iga hetkega. Sääraseid säutse võib Twitterist leida kümneid.