Runnel kutsub sotsiaalmeedias üles ka teisi annetamisest mitte loobuma ja skandaali vastukaaluks tegema seda juba täna. „Ukraina on endiselt räige rünnaku all. Ära palju saada — see on maraton ja varsti vaja järgmised väiksed annetused teha“.

Postituse ajendiks nimetab Runnel Maalehele täna Eesti Ekspressis ilmunud artiklit MTÜ Slava Ukraini ja Johanna Maria Lehtme tegevusest. Slava Ukrainile oli ta varem kandnud vaid väikese summa, sest ei tundnud isiklikult selle eestvedajaid. Mure, et kas mu raha jõuab õigesse kohta, on alati üleval, mitte alles nüüd, tõdeb ta.

„Sellist mõtet, et nüüd enam ei anneta, pole tekkinud ega tekigi. Rindemeedik Erko Laidinen ütles hiljuti intervjuus, et annetused on nende skandaalide taustal vähenenud — Slava Ukraini kõrval mõjutas ilmselt ka UkraineAidOps lugu. Minu mõte on algusest peale olnud toetada neid, keda tean ja tunnen — mitte seetõttu, et teised on halvad, vaid seetõttu, et ma lihtsalt paratamatult... teisi ei tea,“ arutleb ta.

Et pikk ja lõputa pinge neid aitajaid läbi ei põletaks, tuleks ise mitte sihti silme eest kaotada. Täna hommikul toetas Runnel neid inimesi ja organisatsioone:

Toomas Roolaid

MTÜ Pro Patria Semper

MTÜ Asjapulgad (Erko Laidinen)

MTÜ United Delivery Mission

MTÜ Käsikäes ukrainlastele (kodud põgenikele Eestis)

Runneli sõnul on asjalikke organisatsioone muidugi märksa rohkem, lihtsalt seekord sai selline valik. Tema tutvusringkonnas „joostakse toetamise-maratoni“ juba 15 kuud. Nii Runneli poolt nimetatud kui mitmed teised ei toeta üksnes rahaga, vaid sõidavad autosid kohale, valmistavad killuvestidele terasplaate, teevad põgenikele kodusid.

Hoolimata kõigest motiveerib ettevõtjat annetamist jätkama Ukrainlaste endi vastupanu ning nende sõprade-tuttavate lood, videod, pildid, kes ise õlga alla panevad. Seejuures usub ta, et toetada väikseid vabatahtlikke organisatsioone, kus vastutus nii kergesti ei haju, ongi kõige mõistlikum lähenemine.