KOKK SOOVITAB | Kaks tervislikku grillretsepti jaanipäevaks või sumedaks suveõhtuks
(1)„Selle suve hitt on statistika kohaselt kanaliha. Kaasa mängivad siin kindlasti linnuliha soodne hind ja ka tervislikkus,“ ütles Nõo lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann.
Broileri grillsteigid on Kokmanni sõnul väga paindlik tooraine, neist saab valmistada mitmeid erinevaid roogi. Ta pakub välja kergema salati, mis on magusa noodiga.
Broileri grillsteigi ja mango salatika läheb tarvis:
broileristeigid
Mango
Kurk
60 g Kreeka jogurtit
½ sidruni mahl
Teelusikatäis mett
Väiksem punt värsket basiilikut
Sool ja pipar
Valmistamist alusta broileristeikide grillimisest ning lase liha maha jahtuda. Salatis võid kasutada ka eelmisel päeval grillitud liha. Haki see väikesteks kuubikuteks nagu ka mango ja kurk. Serveerimiseks sega kõik koostisosad omavahel. Kastmeks sega kokku Kreeka jogurt, sidrunimahl, hakitud basiilik, mesi, veidi soola ja pipart. Kastme segamiseks võid kasutada ka saumikserit.
Midagi sealiha sõpradele
Grill-liha köögiviljasalati ja salsaga:
Grill-liha
Paprika
Mais
Tomat
Sibul
Küüslauk
Jalapeno
Oliiviõli
Sool ja pipar
Suhkur või mesi
Petersell või koriander
Esmalt valmista kaste. Selleks aja grillpott kuumaks, vala sinna veidi õli ning pruunista seal mõned hakitud küüslauguküüned ja sibul. Seejärel lisa hakitud tomat, paprika ning mõned jalapeno kaunad. Lase sellel podiseda, kuni kaste muutub paksemaks. Maitsesta soola ja pipraga ning soovi korral magusta veidi suhkru või meega.
Järgmise sammuna grilli liha ning seejärel paprika ja mais. Viimaste asemel võid kasutada ka kodumaiseid aedvilju. Enne grillimist määri paprikat veidi oliiviõliga. Jäta see grillides kergelt krõmpsuks. Kui paprika on jahtunud, siis lõika sellest pikad ribad. Maisi terad tõmba peale grillimist terava noaga tõlviku küljest lahti.
Serveerimisel pane taldrikule aluskihiks maisiterad ja paprikaribad ning maitsesta need soola ja pipraga. Seejärel aseta nende peale grill-liha ning vala sellele kaste. Kõige lõpuks puista toidule veidi maitserohelist, näiteks hakitud peterselli või koriandrit.