Avatud talude päev 2023: Tohisoo mõisas saab oma silmaga näha, kuidas valmib džinn
(3)„Mul käib ikka töö ja hobi käsikäes,“ teatab Tohisoo mõisa džinnimeister Priit Palk. Tohi džinnide maitsed on kõik tema välja mõeldud ja tuunitud. Juba neljandat aastat järjest saab avatud talude päeval kohapeal kaeda, kuidas džinnimeistri töö käib.
„Huvilisi on palju, inimesed tahavad ju ikka teada, kuidas miski salapärane tegelikult valmib. Oleme teinud nii, et avatud talude raames saab tuuri džinnivabrikus oluliselt odavamalt kui tavapäraselt. Saab juua kokteili ja meil on ka toitlustajad on olemas. Tutvustame maja, päeva jooksul teeme viis või kuus tuuri, kõva lobisemine käib. Ma pole küll üle lugenud, aga arvatavasti külastas meid eelmisel aastal 500 inimest“ rääkis Palk Maalehele.
Sortiment laieneb
Esimene ja ka kõige kuulsam märjuke, mis džinnimeistri käe alt tootmisse läks, oli Tohi murakadžinn. Selle retsept valmis pisikese destilleerimismasina katsetusena, Priidu isiklikus vannitoas. Ilma naljata.
Aja jooksul on lisandunud teisigi põnevaid maitseid ja praegu lööb meistri sõnul laineid hoopiski suvine vaarikadžinn.
„Hiljuti lisandus sortimenti ka rumm. Hakkasime seda jooki tegema kuna ikka on keegi, kes džinni ei joo ja tahaks neilegi midagi pakkuda. Seda me küll ise kohepeal ei tee, segame vaid puhta Eestimaa looduse allikaveega õigesse kangusesse ja villime pudelisse. Aga Tohi rumm on tehtud meie soovide ja maitse järgi kindlat retsepti kasutades,“ tutvustab Palk. Ja lisab hoogsalt: „Kel huvi on, tulge meile külla!“