Kruusa talus elavad erinevad loomad ja linnud koos vabalt ja õnnelikult. Loomad ei ole puuris, neid saab toita ja paitada, nad on sotsialiseeritud ja kasvatatud inimestega sõbralikeks, neid ei sööda, ei saadeta söömiseks ega paljundata müümise eesmärgil.

Avatud talude päeval osaleb Kruusa talu teist aastat järjest. „Umbes 800 inimest käis eelmisel aastal laupäeval, teisel päeval umbes 350. Täpset arvu me ei tea, aga igal külastajal oli võimalik panna spetsiaalsesse kasti sooviuba. Neid kokku lugedes jõudsin selliste ligikaudsete arvudeni,“ arutles Tiiu.

Hiljuti on loomaparki lisandunud lehm Mia ja kits Tillu. Need loomad päästeti tapamajja minekust, kuna nende omanik haigestus raskelt ja pidi loomapidamisest loobuma. Kuna neile nädala jooksul uut kodu ei leitud, helistas viimasel hetkel keegi hea inimene Kruusa tallu. Nüüd on Tillu ja Mia juba uue elukorraldusega harjunud ja kepsutavad rõõmsalt ringi.

Sellel aastal ootab pererahvas külla rohkemgi inimesi. Loomad on inimestega harjunud väikesest peale, pole ohtu, et nad ära väsivad – kõik soovivad suhelda!

Kruusa talu on eriline veel selle poolest, et sissepääsutasu seal ei küsita, ka igapäevane külastamine on annetuspõhine.

„Eelmisel aastal saime avatud talude päevadel kogunenud annetuste eest loomadele talveheina osta. See oli väga suureks abiks!“ kiitis perenaine.

Kui ilm alt ei vea, saab neil päevil ka talu marjamaal kasvatatud maasikaid osta.

Talus saab pidada ka laste sünnipäevi ja seda kohapeal kokku leppida. Suve jooksul on võimalik ka telkida ja ettevõtete suvepäevi korraldada.

Avatud talude päev tuleb taas!

Avatud talude päev toimub sel aastal juba üheksandat korda.

Ligi 350 talu Eesti erinevaist paigust ootavad külastajaid 15.-16. juulil. Nagu ikka, saab näha loomi, põllutehnikat, iluaedasid, kodurestorane, mahla- ja moositootmisi, veinivabrikuid, turismitalusid ja palju muud põnevat.

Infot avatud talude ja nende lahtiolekuaegade kohta leiad veebilehelt www.avatudtalud.ee