Sel aastal valitakse parim taimekasvataja taas aiandustootjate seast, keda tõstetakse esile kolmandat korda. Aiandustootjatena arvestatakse köögiviljakasvatajaid, kartulikasvatajad, marjakasvatajaid, puuviljakasvatajaid, puukoolimajandajaid ja lillekasvatajaid.

Aiandus on hea võimalus tegelda põllumajandusega väiksemal põllul, piisab alla 5 hektari kasutamisest. Aga et selline ettevõtlus endale ja perele sissetuleku tagaks, on vaja väga häid teadmisi ja praktilist kogemust.

Meelis Annus

Kandidaate parima taimekasvataja konkursile saab esitada 30. juulini.

„Parima taimekasvataja konkursi üks eesmärk on leida professionaalseid tegijaid, kelle kogemusi huvilistega jagada,“ selgitab MESi juhatuse liige Meelis Annus.

„Aiandus ettevõtlusena on hea võimalus tegelda põllumajandusega väiksemal põllul, piisab alla 5 hektari kasutamisest. Aga et selline ettevõtlus endale ja perele sissetuleku tagaks, on vaja väga häid teadmisi ja praktilist kogemust. Loodan, et nii saame sektorisse uusi tootjaid ja suurendada Eesti riigi aiandussaadustega isevarustatuse taset, mis täna on madal,“ lisab Annus juurde.

Eelmised võitjad aiandustootjate hulgas on olnud Kanepi aiandi peremees Margus Vahtramäe ning Lauri Kasvand Halika õunakasvatustalust.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse eesmärk on toetada ja elavdada Eesti maapiirkonna ettevõtlust ja kujundada maaelu mainet. Aunimetuste väljaandmise eesmärk on tunnustada innovaatilist ja efektiivset tootmist ning avaldada tunnustust tehtud töö eest.