23.07.2024, 15:18
Konserveerimise ekspert õpetab: kuidas saada bakteritest puhas ja kauasäiliv hoidis?
Epi talu koduköögis valmistatud puuvilja- ja marjaketšupid ning moosid on valmistatud kodumaisest, võimalikult puhtast ökotoorainest ning üsna vähese suhkruga. Sellest hoolimata kinnitab moosimeister Inge Uulits, et hoidiste säilivusega probleeme ei ole, kui silmas pidada hoidistamise põhireegleid.
FOTO: | Delfi Meedia
Inge Uulits on omandanud hariduse toiduainete konserveerimise alal ja on ses valdkonnas kalatööstuses ka aastaid töötanud. Ta ütleb, et paljud abinõud bakterioloogiliselt puhta toodangu saavutamiseks on aastate jooksul juba n-ö lihasmällu jäänud. Tema koduköök on moosikeetmise ajal püha paik, kuhu ta uudistajaid ei luba ja üldse ei tohiks sinna lendlema sattuda väljastpoolt tulevaid mikroobe.
Oled juba tellija?