„Selgus, et esimese korruse elutoas läksid seina sees juhtmed põlema. Tuli levis tuppa, kus seina juures seisis diivan, mis omakorda süttis,“ selgitas G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Omanik suutis veega iseseisvalt diivani kustutada enne seda, kui patrull tulekustutiga tuppa jõudis. Ligi kümme minutit hiljem saabunud Päästeamet võttis töö üle ja likvideeris ohu lõpuni.

Piirkonnas oli tugev äike ja põleng sai tõenäoliselt sellest ka alguse. Elanikud viidi kiirabiga haiglasse kontrolli, sest nad viibisid vähemalt 20 minutit vingu ja suitsu sees.

Meedikute abi vajas üks mees nädal tagasi ka Viljandimaal, kui eramust tuli samuti tulehäire, millele reageeris patrullekipaaž ja G4Si juhtimiskeskus kutsus välja ka Päästeameti. Reageerinud patrull teavitas kohale jõudes, et maja on suitsu täis. Akendel polnud kardinaid ees ja seega sai vaadata tuppa, kus oli näha, et ahi on sees ja toit seal kõrbema läinud. Leeki ei paistnud ning toas kedagi näha polnud. Patrulli saabumisel saadi ühendus ka omanikuga, kes veel enne Päästeametit kohale tuli. Selgus, et eramus oli siiski mees, kes oli magama jäänud ning keda tuli eramust välja aidata.

Hiljem tuli välja, et praeahjus oli küpsetuspaber koos toiduga põlema läinud. Saabunud Päästeamet tuulutas ruumid ja kohale tuli ka kiirabi, kes eramus viibinud mehe haiglasse kontrolli viis, sest oli oht, et isik hingas sisse liiga palju vingugaasi.

Möödunud nädalal registreeris Nublu suitsu- ja vingugaasiandur tulehäire ka Tallinna korteris. Info edastati korteri omanikule, kes lubas ise häire põhjuse välja selgitada. Mõned minutid hiljem helistas klient tagasi ja teatas, et kodus viibinud eakas inimene oli tukkuma jäänud ja toit pliidile ununenud. Nublu äratas tukkuma jäänud inimese ülesse.

„Need juhtumid toovad veelkord välja põhjuse, miks tänasel päeval peaks kõigil kodus olema nutikas andur, mis on võimeline ööpäevaringselt edastama signaali reageerijatele, kes saavad vajadusel kiiresti appi tulla,“ ütles Tuul.

Tulekahjudes on tänavu hukkunud 27 inimest.