04.09.2023, 17:02
RETSEPT | Kodune ploomikook, mis viib keele alla
Ploomid hakkavad valmima ja seega on ideaalne aeg perele küpsetada üks õhuline ja kergelt hapukas ploomikook.

Ploomid
FOTO: | Shutterstock
Koostisosad:
500 grammi ploome
350 g nisujahu
200 grammi suhkrut
2-3 muna
100 g sulatatud võid
4 dl keefiri või hapupiima
3 tl küpsetuspulbrit
Valmistamine
Puhasta ja poolita ploomid ning lõika need neljaks sektoriks. Seejärel sulata või ja lase sellel jahtuda.
Vahusta munad koos suhkruga vahuks ning sega õrnalt juurde sulavõi ja hapupiim. Pärast seda sega juurde jahu koos küpsetuspulbriga.
Kalla segu küpsetuspaberiga voorderdatud 24x32 cm ahjuplaadile ja seejärel laota peale ploomid. Magususe lisamiseks ning kaunistuseks võib peale puistada pärlsuhkrut.
Küpseta kooki 200 C ahjus 30 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldne.
Head isu!