17.09.2023, 19:04
RETSEPTID | Tippkokk Peeter Piheli 3 raiskamisvaba sügisrooga!
(4)Tänavune Eesti toidu kuu keskendub eelkõige toidu raiskamise vähendamisele. Meie elustiil on pikka aega soosinud hoolimatut suhtumist toitu ja kokkuhoidu on peetud vaesuse tunnuseks. Tänapäeval on säästlik eluviis saanud aga lausa moeasjaks.

Tippkokk Peeter Piheli sõnul saab toiduaineid kasutada nii, et jäätmeid ei tekigi.
FOTO: | Delfi Meedia
Üks säästliku toiduvalmistamise eestvedajaid on tippkokk Peeter Pihel, kes on koostanud nullkulu nädalamenüü. Nullkulu kontseptsioon põhineb lihtsal arusaamal – kasutada toidu valmistamisel kõiki tooraineid täismääral ehk jäägitult, sest toidu koht ei ole prügikastis.