Marineeritud kukeseened

Marineeritud kukeseened

1,5 kg kukeseeni

800 ml vett

150–175 ml õunasiidri äädikat

1 keskmine sibul

1 suurem porgand

5–6 musta pipra tera

4 vürtspipra tera

1 loorberileht

2 tl sinepiseemneid

4 nelgitera

1,5 sl meresoola

4,5 sl suhkrut


Puhastage kukeseened, koorige ning tükeldage porgand ja sibul. Pange potti vesi ja muud marinaadi komponendid, välja arvatud äädikas. Lisage porgand ning sibul. Laske marinaadil keema tõusta, keetke paar minutit, seejärel lisage seened. Marinaad ei pea seeni katma, kuna seentes endas on palju vett. Keetke seeni koos marinaadiga, kuni seentest on vedelik eraldunud ning marinaad katab seeni, vajadusel eemaldage tekkinud vaht. Viimasena lisage äädikas ja laske marinaad veel korraks keema. Tõstke seened purkidesse, kallake peale kuum marinaadi, et purgid oleksid korralikult täis. Enne söömist võiks hoidis vähemalt paar nädalat maitsestuda.

Pannkoogid riisi-seenetäidisega

Pannkoogid riisi-seenetäidisega

Tainas

120 ml piima

2 muna

25 g võid või õli

60 g nisujahu

muskaati, soola

praadimiseks õli


Täidis

60 g riisi

80 g seeni

40 g sibulat

20 g võid või õli

40 g tomatipüreed

40 g majoneesi

hapukoort, maitserohelist ja tomatisektoreid kaunistuseks


Segage kokku munad, sool, sulatatud või, muskaat ja piim. Lisage sõelutud jahu ja segage hoolega paar minutit. Tükeldage puhastatud seened ja sibul ning kuumutage neid lühiajaliselt võis. Keetke riis soolaga maitsestatud vees ja segage sibula-seeneseguga. Praadige pannkook mõlemalt poolt kuldseks, pange sellele täidis ning keerake rulli. Kaunistage hapukoore, maitserohelise ja tomatisektoritega.

Kartuli-seenekoogid

Kartuli-seenekoogid

6 kartulit

1 dl piima

2 muna

150–200 g kukeseeni või kupatatud soolaseeni

1 suurem sibul

3 sl riivsaia

soola, purustatud musta pipart

kartulimaitseainet

Riivige kartulid jämeda riiviga, pigistage vedelik välja. Lisage munad, hakitud seened ja sibulad ning riivsai. Segage kõik ühtlaseks ja maitsestage. Praadige väheses õlis madalal kuumusel väikesed koogid. Serveerimisel andke juurde jogurtikastet tilli ja värske kurgiga.

Vürtsikas seeneroog

Vürtsikas seeneroog

0,5 l kupatamist mitte vajavaid metsaseeni

2 sellerivart

2 porgandit

1 suur punane paprika

pool porrut

2 küüslauguküünt

3 sl õli

0,25 tl Cayenne'i pipart

2 tl riivitud ingverit või 0,25 tl ingveripulbrit

3 sl sojakastet

400 ml magushaput Hiina kastet


Lõigake seened ja köögiviljad ribadeks, peenestage küüslauk noaga. Kuumutage õli pannil. Lisage Cayenne'i pipar. Kallake pannile seened ja köögiviljad ning kuumutage neid pidevalt segades paar minutit. Lisage maitseained ja kaste, kuumutage segades veel mõni minut. Serveerige koos keedetud riisiga.


Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena