Kuigi olukord ei vajanud politsei sekkumist, kuulasid nad eaka mehe ära ning otsustasid teha olemasolevatest asjadest härrale kiire ning kosutava eine. Politseinikud andsid tema olukorrast ja abivajadusest info edasi ka vastava valdkonna spetsialistidele.

Prefektuur lisab, et abitus seisundis inimesed alati siiski ei oska või tihka endale abi kutsuda. Seda enam on tähtis neid märgata.

„Seega on äärmiselt oluline, et ümberkaudsed inimesed ja naabrid märkaks lähedasi või majakaaslasi ja kui näete või kuulete vajadust abi kutsuda või kasvõi konsulteerida, mida teha, siis helistage julgelt kas kohalikku omavalitsusse või kui mure juba päriselt suur, siis häirekeskuse numbril 112,“ soovitab prefektuur.

Maalehe hiljutisest loost Häirekeskusega selgus samuti, et suur osa hädaabikõnesid tuleb hoopis eakatelt, kes ei tule endaga väga hästi toime või on üksildased. Häirekeskus neid enamasti lahendada ei saa, kuid ka nemad annavad info edasi kohalikule omavalitsusele, kes saab eaka murega juba lähemalt ja paremini tegeleda.