Swedbanki põllumajandussektori juhi Brit Padjuse sõnul on tegemist väga hinnatud konverentsiga. Arutletakse nii sektori aktuaalsete teemade üle kui ka suuremate teemade osas, mis sektorit mõjutavad, olgu selleks siis tehisintellekt või tööjõudu puudutavad teemad. „Lisaks sellele on väga oluline tunnustada sektoris inimesi, kes oma juhioskuste ja teadmiste poolest on eeskujuks ka teistele. Swedbank soovib jätkuvalt panustada, et finantseerimisotsused, olgu need suured või väikesed, saaksid ellu viidud parimal viisil ja põllumajandussektor areneks stabiilselt““ ütles Padjus.

Konverentsi ühe tipphetkena antakse juba 11. korda välja põllumajandussektori tippjuhi tiitel. Sellega tunnustatakse sektoris töötavat inimest, kelle tegevus aitab kaasa kohaliku kogukonna arengule ja annab lisaväärtust Eesti majandusele tervikuna, kes on juhiomadustelt teenäitaja ning tulemuslik ja efektiivne. Põllumajandussektori tippjuht väärtustab ja motiveerib töötajaid, on kõrgete eetiliste tõekspidamistega ja innovatiivse hoiakuga.

Ettekannetega astuvad tänavusel konverentsil „Põllumees kui tippjuh““ üles regionaalminister Madis Kallas, Euroopa Liidu Ukraina delegatsiooni juht Matti Maasikas, Swedbank AS juhatuse esimees Olavi Lepp, Eesti Kaitseväe juhataja Martin Herem,Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi digiarengu asekantsler Luukas Kristjan Ilves, Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi kaasprofessor Jaan Aru, Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald. Projektist EDA räägivad Yara Eesti juhataja Marek Linnutaja, Wihuri OÜ tegevjuht Kristjan Ruusamäe, BASF Agricultural Solutions Eesti müügijuht Margus Saviste.

Diskussioonpaneel „Tööjõud ja juhtimine – põllumajandussektori tulevi““ toob osalejateni Eesti Maaülikooli maamajanduse ökonoomika õppetooli juhi Rando Värniku, Põllumeeste ühistu KEVILI juhataja Hannes Pritsi, OÜ Uuetoa talu juhatuse liikme Ott Läänemetsa, Kõo Agro juhi Maarika Susi.

Konverentsi korraldab alates 2006. aastast Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool koostöös Corpore Konverentsidega. Konverentsi ametlik koduleht koos programmiga:www.pollumeeskuitippjuht.ee.