Ka pühapäeval, 8. oktoobril püsib veetase kriitilisest piirist kõrgemal.

Kriitiline veetaseme piir on kokkulepitud piir, millest allpool ei kujuta vesi inimesele otsest ohtu. Kriitilisest tasemest ülespoole on võimalikud veekahjustused.

Pirita linnaosavanem Kaido Saarniit sõnas Maalehele, et linnaosa valmistub tormiks. "Hetkel järgime olukorda ja paneme paika kommunikatsiooniplaani, et kuidas reageerida, kui kusagil üleujutus kahjustusi põhjustab. Seda koostöös nii kommunaalameti, politsei kui pääste esindajatega," ütles ta.

Ta rõhutas, et tähtsaim asi, mida praegu teha, on tulevast üleujutusest elanike teavitada.


Torm tulekul

Täna, 6. oktoobri õhtul tugevneb lõuna- ja kagutuul, saartel puhub edelatuul 12–18, puhanguti 21, rannikul 25 m/s. Pärastlõunal Lääne- ja Põhja-Eestist alates pilvisus tiheneb. Saartele jõuab õhtupoolikul vihmasadu, mis levib edasi mandrile. Vihmasadu on intensiivne ja on äikeseoht.

Pärast keskööd pilvisus järk-järgult hõreneb ja sajuvõimalus väheneb. Õhutemperatuur on null kuni kuus, rannikul kuni kümme soojakraadi, maapinnal langeb kuni kolme külmakraadi juurde.

Laupäeva, 7. oktoobri öösel jõuab tänaste arvutuste kohaselt järjest ägenev madalrõhkkond Soome lahe suudme kohale ja liigub päeva jooksul üle Eesti. Pööris toob endaga kaasa rohkelt sademeid, öösel ka äikest ja võib paisutada tuule väga tormiseks. Puhanguid sisemaal kuni 23 m/s, rannikul kuni 30 m/s.

Tormituul ja tugev vihmasadu ühes äikesega põhjustavad puude murdumist. Elektrikatkestuste oht on suur. Suure tõenäosusega häirib tormituul praamiliiklust.