Kolmapäevaks (6.12) tugevneb kõrgrõhuala ja ilm on suurema sajuta, vaid saartel pole kerge lumi välistatud. Õhumass on külm ja temperatuur langeb öösel mandril -12..-18°C-ni, tuulele avatud rannikul on kuni -8°C, päeval -7..-12°C, saartel on ööpäevaringselt -1..-5°C piires.

Neljapäeval (7.12) koondub kõrgrõhuala Venemaa kohale ja selle lääneserv katab Eestit. Samal ajal laieneb Läänemere äärde madalrõhkkonna serv. Kahe rõhuala piirimail tugevneb kagu- ja idatuul. Tihedam pilvemass üle mere ei jõua ja ilm on olulise sajuta. Õhutemperatuur on öösel -7..-12, kohati kuni -17°C, päeval mandril -5..-10°C, saartel -1..-4°C.

Teeolud

Täna on teekatted suurematel maanteedel valdavalt soolaniisked või sõidujälgede vahel kergelt lumised, kõrvalmaanteed on lumised. Harju-, Järva- ja Pärnumaal piirab nähtavust udu, Harjumaa põhjaosas sajab vähest lund.

Õhtul ja öösel sajab kohati kerget lund, paiguti tekib udu ja härmatis. Temperatuur on jätkuvalt miinuspoolel. Härmatise tõttu on teedel oht libeduse tekkeks!

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1247. Lisainfot teeolude kohta vaata http://tarktee.ee

Ettevaatust! Lume raskuse all vajuvad puud kaardu ning murduvad nii sõiduteele, kui elektriliinidele. Möödunud nädalavahetusel käisid päästjad Lõuna-Eestis ligi 60 väljakutsel, kus puud olid langenud teele ja elektriliinidele. Raske lumi põhjustab ka veel täna mitmel pool elektrikatkestusi.