![Kas heeringas on nii maitsev seetõttu, et kalale on lisatud maitsetugevdajat?](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/c5c21810-bb33-11eb-b776-8db3f50e07cf.jpg?noup&w=767&h=914&r=9:16&fx=0.44697&fy=0.654913&rotate=0&flip=0)
Kas heeringas on nii maitsev seetõttu, et kalale on lisatud maitsetugevdajat?
FOTO: | Delfi Meedia
Kümmekond aastat tagasi loobusid lihatööstused tarbijate survel suures osas vorstitoodetes naatriumglutamaadi kasutamisest, sest selle ületarbimine võib põhjustada haigusi. Kalatoodetesse lisatakse seda E-ainet aga siiani.
Heeringatoodete pakendeid uurides saab kiiresti selgeks, et enamik tooteid sisaldab maitsetugevdajate alla liigituvat lisaainet tähisega E621 – naatrium(vesinik)glutamaati. See petab aju ära, jättes mulje, et toit on eriti maitsev, nii et tahaks seda süüa veel ja veel. Aine liigtarbimisega seostatakse rasvumist ja sellega seotud diabeeti, samuti maksa- ja neerukahjustusi.
Oled juba tellija?