Lisaks tšillile on igale kastmele tasakaaluks lisatud puuvilju või marju. Näiteks kõige mahedamale, jalopeño kastmele on lisatud datleid. Scotsh Bonnet on maailma kõige kangema tšilli Carolina Reaperi väiksem vend ja kastmes on seda täiendatud Kariibi piirkonna maitsetega. Terava habanero ja tomatillo kaste on kollane ja tänu tomatillo’le veidi hapukas. Roosa värvusega kaste on chipotle, mida maitsestatud ananassiga ning kastme suitsune alatoon sobib grillitud lihaga. Mõnusa intensiivse maitse annavad ka küpsed mangod, klementiinid ja mustikad.

Šokolaadimuffinid Carolina Reaperi ja mustikakastmega

Vürtsikad šokolaadimuffinid

100 g võid

2 muna

150 g suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

näpuotsaga soola

4 sl kakaod

2 dl jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

50 g Kalevi Bitteri šokolaadi

0,5–1 tl Carolina Reaperi ja mustikakastet

Sulatage või ja murdke šokolaad väikesteks tükkideks. Vahustage munad suhkruga ja lisage kõik ülejäänud koostisosad, sulatatud või viimasena. Täitke muffinivormid kahe kolmandiku ulatuses tainaga ja küpsetage ahju alumises osas 200 kraadi juures u 12–13 minutit.

Laske natuke jahtuda, siis saab paremini vormist kätte.

Hapukapsas habanero ja tomatillo kastmega

Tavalisest vürtsikam hapukapsas

Pange 2 kg hapukapsast malmpotiga praeahju. Segage kapsale sisse mõned terapiprad, 4–5 loorberilehte ning 2–3 sl habanero ja tomatillo kastet. Lisage poti põhja ka 150–200 ml vett. Suruge kapsas potti ja määrige selle peale 2–3 mm paksune kiht kookosrasva, et see kataks kogu kapsa. Hautage ahjus kaane all 160 kraadi juures umbes tund.

Seejärel lisage kapsale u 1 cm paksused peekoniviilud, mis on eelnevalt soolaga maitsestatud, habanero ning tomatillo kastmega kokku määritud ja umbes tund aega maitsestunud.

Laske veel umbes 20 minutit ahjus olla, võtke kaas ära ja tõstke temperatuur 200 kraadini. Laske taas 15 minutit küpseda, kuni peekon hakkab krõbedaks minema.