Tšillid avavad uudse maitsemaailma
Janno Joosep avastas teravate tšillikastmete maailma umbes seitse aastat tagasi, mil Berliinis juhuslikult kohtus iirlase Jonathan O’Reillyga. Too tutvustas talle oma firma Crazy Bastard tootevalikusse kuulunud teravaid kastmeid ning see võitiski kohe Janno südame.
![Crazy Bastardi kokad habanero ja tomatillo kastet keetmas.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/168b3290-c963-4dbe-8a38-88f03fe84116.jpg?noup&w=1200&h=711)
Katsetades ja eksperimenteerides on leitud uudseid tšillisorte ja hetkel on sortimendis 15 erinevat kastet.
Lisaks tšillile on igale kastmele tasakaaluks lisatud puuvilju või marju. Näiteks kõige mahedamale, jalopeño kastmele on lisatud datleid. Scotsh Bonnet on maailma kõige kangema tšilli Carolina Reaperi väiksem vend ja kastmes on seda täiendatud Kariibi piirkonna maitsetega. Terava habanero ja tomatillo kaste on kollane ja tänu tomatillo’le veidi hapukas. Roosa värvusega kaste on chipotle, mida maitsestatud ananassiga ning kastme suitsune alatoon sobib grillitud lihaga. Mõnusa intensiivse maitse annavad ka küpsed mangod, klementiinid ja mustikad.