20.01.2024, 16:52
RETSEPTID | Granaatõun lisab muidu tavalisele toidule maitset ja särtsu
Talv on granaatõuna aeg, kui võiks seda rohkem osta ja süüa. Seda iseloomuga vilja tasub proovida, mis sest et teda on tüütu puhastada. Tänu sellele ongi lootust, et puuvili ei saa liiga kähku otsa, vaid nokkimist jätkub terveks õhtuks.
![Granaatõun sobib salatisse, magustoitu, smuutisse ja lihatoidu lisandiks. Mahlase ja särtsaka nüansi annab see ka koogile, kui seemneid enne serveerimist koogitükile puistata.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/45a2789e-81b0-459c-8cf4-cb81c8693fb6.jpg?noup&w=1200&h=711)
Granaatõun sobib salatisse, magustoitu, smuutisse ja lihatoidu lisandiks. Mahlase ja särtsaka nüansi annab see ka koogile, kui seemneid enne serveerimist koogitükile puistata.
FOTO:
Granaatõun on tuntud paljude tervisele kasulike omaduste poolest. Teada on, et granaatõun aitab puhastada organismi jääkainetest. Seemnekestadest saadud õli noorendab nahka ning sisaldab F- ja E-vitamiine. Granaatõunaseemneid on arstid juba ammusest ajast soovitanud süüa tervise turgutamiseks.
Oled juba tellija?