TURUKOMMENTAAR | Põllumajandus- ja toidumess Grüne Woche viib Eesti toidu maailma
(7)19. jaanuaril Berliinis alanud mess kestab 28. jaanuarini. Külastajate üldarvuks hinnatakse 300 000. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Ants Noot rääkis, et koja jaoks on see juba 29. mess, kus nad Eesti stendis toimuvat korraldavad. Mess ise toimub alates 1926. aastast.
„Eesti stendil on seekordne toidukaupade tutvustusvalik eriti mitmekülgne. Lisaks traditsioonilistele toidutoodetele nagu vürtsikilu ja juustu-lihatooted oleme seekord kaasa võtnud uuenduslikumad funktsionaalsed tooted nagu Vinkymoni fermenteeritud küüslauk ja Raw Edge’i esimene teaduslikult välja töötatud probiootiline karastusjook,“ rääkis Noot. Ta lisas, et just fermenteeritud toitude järjest kasvav populaarsus on hea argument uudistoodete tutvustamisel ja messikülastaja tähelepanu äratamiseks.