Järvamaal tegutsev OÜ Estonia on üks põllumajanduse lipulaevu, mida teavad kõik. Selle eesotsas juhatuse esimehena tegutsev Ain Aasa pole aga kunagi uhkeldades püünele tõusnud, sest eelistab tegusid ja tõsist tööd.

Kolleegid peavad Ain Aasat väga tugevaks meeskonnamängijaks, sest ilma oskusliku juhtimise ja hea meeskonnata poleks Estonia osaühing nii tulemuslikult suutnud majandada.

„Ain Aasa on olnud meie ettevõtte esimees juba pea kakskümmend aastat ja selle aja jooksul on ettevõttes toimunud väga ulatuslik areng,“ tunnustab kauaaegne kolleeg ja OÜ Estonia üks omanikke Jaanus Marrandi.

Viimase paarikümne aasta jooksul on see põllumajandusettevõte ehitanud kaasaegsed farmid ligi 3000pealisele piimarjale, samuti noorloomadele ja vasikatele. Estonia piimakari lüpsab üle 12 000 kg piima lehma kohta aastas.

„Ain on omal ajal EPA agronoomina lõpetanud ja agronoomina tööd alustanud, aga tänaseks on ta elu sunnil õppinud selgeks kõik piimatootmise nõksud ja on üsna asjatundlik ka loomakasvatuse nüanssides,“ selgitab Jaanus Marrandi, et teadmisteta tulemusi ei saa. OÜ Estonia võib oma esimehe üle uhke olla – ettevõte on jätkusuutlik ja toimetab hästi.