Siseminister Lauri Läänemets

Rõõmustan väga, et Türi uue komandohoonega saavad päästjad tasemel ja kaasaaegsed töötingimused, mis vanas, ligi 70 aasta vanuses komandos puudusid,“ ütles Päästeameti peadirektor Margo Klaos.

„Näiteks – erinevalt vanast majast – on uues hoones piisavalt ruumi päästetehnika jaoks, et päästjad oleks valmis erinevateks sündmusteks. Lisaks on planeerimisel mõeldud ka sellele, et enim kasutuses olevad ruumid ehk puhke-, magamis-, söögi- ja pesuruumid oleksid paigutatud toruliftide lähedusse ja otse päästetehnika garaaži kohale, et sündmusele lahkumisel ei kuluks mõttetult aega. Funktsionaalsel hoonel on oluline roll päästjate toetamisel keerulises ja ootamatusi täis ametis,“ sõnas Klaos.

„Komandohoone on ühelt poolt uudse ja moodsa ehituse näide, mis on energiasäästlik ning arvestab päästjate töö eripärade ja heaolu vajadustega. Teisalt on see enamat kui lihtsalt hea ja nutikas maja – see on suur panus meie päästevõimekuse ja turvatunde kasvatamisse. Uue hoonega paranesid ka varustuse hooldusvõimalused ning nüüd mahub paakauto ja muu tehnika komando juurde ära, mis annab väljakutsetel olulise ajavõidu,“ sõnas Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Tarmo Leppoja.