24.02.2024, 11:05
Kui kasulik on kilu? Toitumisspetsialist hoiatab liigse tarbimise eest
(35)Lisatud kilusüldi retsept
Räägitakse, et lõhe on hea küll, aga meie oma kodukilu tuhat korda parem veel. Mis teeb kilu väärtuslikuks ninaesiseks ja miks peaks vürtsikiluga piiri pidama?
![Kilu kui väherasvane kala on ise tervislik, aga vürtsikiluna lisatakse sellele palju soola ja sestap tuleks tarbimisel olla mõõdukas.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/04b524d0-b061-11ed-8959-d39ba5b46961.jpg?noup&w=1200&h=711)
Kilu kui väherasvane kala on ise tervislik, aga vürtsikiluna lisatakse sellele palju soola ja sestap tuleks tarbimisel olla mõõdukas.
FOTO: | Delfi Meedia
Tervise arengu instituudi toitumise ja liikumise osakonna ekspert Tagli Pitsi ütleb, et üldjuhul on kalad headeks polüküllastumata (sealhulgas oomega-3-rasvhapete allikaks), kuid kuna kilu on suhteliselt väherasvane, siis paraku neid aineid on temas võrreldes rasvasemate kaladega vähem.
Oled juba tellija?