Kuid paljude tähtajaliste hoiuste puhul kerkib kliendi jaoks üles kaks probleemi. Nimelt on sageli raha tähtajaliselt hoiuselt kättesaamine raske ning paljud finantsasutused pakuvad vaid 2-, 3- või 5-aastast tähtajalist hoiust. See on huvitav variant noortele, alles oma elu alustavatele inimestele, või neile, kes on päris kindlad, et järgmise paari aasta jooksul nende elus suuremaid muutuseid ette ei tule ning neil ei teki vajadust vahepeal raha välja võtta.

Mida vanemaks me saame, seda vähemaks jääb meil aga aega, et elu nautida. Võib-olla avastad aasta pärast, et soovid teha endale kingituse ja minna soojamaareisile, kuid kuna raha on hoiusel, siis sa ei saa seda niisama lihtsalt teha. Võib-olla halveneb su tervis kiirelt või tahaksid aidata raskustesse sattunud pereliiget. Ootamatusi tuleb alati ette ning sellepärast pakub Tallinna Hoiu-laenuühistu 5-aastasele hoiusele suurepärast alternatiivi.

Tallinna Hoiu-laenuühistul on olemas 1-aastane hoius intressiga 8,5% aastas. See on klientide hulgas väga populaarne, sest annab võimaluse kiiresti reageerida ning inimesel pole vaja oma raha enam 5 aastaks n-ö lukku panna. Kuna 1-aastase tähtajalise hoiuse kampaania osutus oodatust populaarsemaks, siis otsustas ühistu kampaaniat pikendada kuni 31.05.24.

Tallinna Hoiu-laenuühistu tahab olla oma klientide jaoks võimalikult paindlik ja vastutulelik partner. Nii mõnigi inimene pöördus ühistu poole murega, et nad ei saa raha praeguselt hoiuselt nii kiiresti kätte, et nad saaksid õigeaegselt 1-aastase hoiuse kampaaniaga liituda — finantsasutused nõuavad raha kättesaamiseks etteteatamise aega. Hoiu-laenuühistu aga mõistab klientide muret ja loodab, et tähtaja pikendamine annab veelgi rohkematele inimestele võimaluse hakata hea intressiga raha kasvatama.

Kuidas saab Tallinna Hoiu-laenuühistu pakkuda hoiustele kõrgemat intressi?

Kindlasti hoiab nii mõnigi teist juba praegu oma raha mõnel tähtajalisel hoiusel. Kui oled olnud mõne finantsasutuse klient juba aastaid, siis on sul tõenäoliselt tekkinud selle asutusega ka usaldusväärne suhe: tead, et sinu raha on kindlas kohas ja hästi hoitud. Midagi uut proovida on alati veidi kõhe. Eriti tähelepanelik peab olema just rahaasjades, kus sageli kehtib reegel, et kui miski kõlab liiga hästi, siis ei pruugi see asi olla õige. Tõenäoliselt huvitab nii mõndagi see, kuidas ikkagi saab Tallinna Hoiu-laenuühistu pakkuda suuremat intressiprotsenti kui muud finantsasutused?

Vahe seisneb selles, et osades finantsasutustes võib inimene hoida oma raha tasuta. Hoiu-laenuühistus aga peab ta astuma liikmeks ning tasuma sisseastumis- ja osamaksu. Osamaksule arvestatakse aga igal aastal dividendid, vastavalt sellele, kui suur on osamaks. Nii et lisaks paremale intressile rõõmustavad ühistu liikmeid ka dividendid.

Hoiu-laenuühistu liikmete raha paigutatakse laenudesse, mis alati on tagatud kinnisvara hüpoteegiga. Raha ei laena ühistud aga mitte igaühele. Hoolikalt hinnatakse laenaja tagatist ja maksevõimet, see omakorda aitab vähendada riske. Selline praktika on turvaline ja usaldusväärne nii ühistule kui selle investorile, kelleks on antud juhul hoiustajad.

Hoiu-laenuühistu eelised

Ühistud pole ainuke võimalus, kuidas oma sääste kasvatada ja lisaraha teenida. Üha rohkem räägitakse aktsiaturgudel investeerimisest ja kinnisvaraga raha teenimisest. Needki võimalused pakuvad seisvale rahale rohkem tootlust kui mõned tähtajalised hoiused. Samas nõuab aktsiaturgudel kauplemine lisateadmiseid finantsmaailmas toimuvast, kinnisvara väljaüürimine tähendab aga seda, et sul on pangaarvel olemas summa, mille eest saad muretseda endale korteri, mida välja üürida.

Tallinna Hoiu-laenuühistu teeb mugavaks just asjaolu, et see sobib paljudele, ka neile, kes alles astuvad esimesi samme raha säästmise ja kasvatamise teekonnal. Ühistu liikmed ei pea pidevalt aktsiaturgudel silma peal hoidma ega alustama väga suurte summadega. Tähtajalise hoiustamise puhul piisab mõnest tuhandest eurost.

Kui soovid leida rohkem informatsiooni Tallinna Hoiu-laenuühistu kampaania kohta, siis saad seda teha nii kodulehel kui ka astudes läbi meie kontorist Tartus või Tallinnas. Meie spetsialistid selgitavad sulle hea meelega, kuidas oma säästudelt lisaraha teenida.

Hästi hoitud hoius!

Kampaania kestab kuni 31.05.2024

Rohkem infot: www.erahoius.ee

Tallinn, Narva mnt 2

Tööaeg: E-R 8:00 – 18:00

Telefon: 663 0118

Tartu, Küüni 7

Tööaeg: E-R 8:00 – 17:00

Telefon: 622 9022

Tegemist on finantsteenuseid osutava ettevõttega. Tutvu Tallinna Hoiu-laenuühistu tegevusega ja finantsteenuste tingimustega ning vajadusel pea nõu asjatundjaga.