„Mis Kevadtorm? Kus? Pole väga tähele pannudki,“ tegi mõnigi kaupleja või külastaja lõuna paiku suuri silmi. Ühtegi vormikandjat ei paistnud tõesti silmapiiril.

Uulu kandist kauplema tulnud Tiina, kes koos on mehega pool elu taimi pereettevõtmisena kasvatanud, märkis, et jahedate ilmade ja hiljutiste öökülmade tõttu, ei julge inimesed veel taimi väga osta.

„Eelmisel aastal oli müük parem. Nüüd öökülmad näpistavad alles,“ lisas ta. Tiina sõnul maksab tomatitaim kaks eurot tükk, samas hinnas on ka maitsetaimed. Ampli lilletaimed maksavad muidugi rohkem.

Tomatitaime hinnaks 2 eurot tükk.
Lillede hinnad on seinast-seina.

Lillede müük täies hoos.

Taimemüügiala teises servas sai tomatitaimi konkurentidelt kätte ka euro eest.

Lavassaarest tulnud mesinik Helen Baumann kutsus mekkima oma kraami: erineva maitsega mett, suira ja mesilase õietolmu: „Umbes pooled teavad suira ära, teistele peab seletama.“

Noor naine peab mesilasi juba kolmandat aastat ja tema tagasihoidlikul väikeettevõttel on 13 peret. Tallinnas kontoritööd teinud Helen otsustas koondamise järel teha kannapöörde ja kolida maale ning hakata mesilasi pidama. Aastaga õppis ta mesilastega toimetama ja sai kindlust, et ükskõik millise uue ameti õppimiseks ei kulu palju aega kui tõsiselt käsile võtta, et omandada kardinaalselt teine amet.

Müügil on erineva maitsega mett, suira ja mesilase õietolmu.
Mesinik Helen Baumann.

„Laatadel läheb mul üldiselt hästi, sõltub laadast. Inimesed tahavad suhelda. Mul on neljas müügipäev järjest käia,“ arvutas Baumann.

„Näe, ikka ongi sõdurid väljas,“ osutas ta laadatänavat mööda lähenevale kolmele automaatidega varustatud kaitseväelasele.

Peipsi suitsukala ja lihakraamiga kauplev mees pakkus reservväelastele mekkida vürtsikat ungari pekki ja suitsutatud latika marja. Relvakandjad lubasid enne laada lõppu veel tulla suitsulatikale järele.

Ka sõdurid ilmusid välja.
Käib usin kalaga kauplemine.
Kalamüük.

Samal ajal kees paar kilomeetrit eemal Uulu-Valga maanteel Olerexi tankla ümbrus militaartehnikast. Eriti muljetavaldav vaatepilt oli kaitseväe liikursuurtükkide Kõu kolonni möödasõit. Esmaspäevast algab Abja-Paluoja linnalahingutega Kevadtormi õppuse aktiivsem faas, mis kestab nädala lõpuni.