Toona sai Mattiase sõjaväeteenistus ka palju kajastust. Maaleht kirjutas nõnda:

„Jäär tuuakse rügementi esindama siis, kui seda vaja on. Sõjaväelinnaku aasale on talle ehitatud ka isiklik varjualusega aedik, kus ta saab puhata, juua, einestada ja vabalt liikuda. Töövaba aja veedab reamees oma karja juures Harjumaal Uuri külas Sae talus.

Maskoti ajalugu ulatub 1858. aastasse, kui Mercia rügemendi 1. pataljon sai endale Indias sõdides jäära, kes võitis võistlusel kõik vastased. Jäär sai reamehe auastme ja nime Derby ning jäigi rügemendiga.

Praegu teenib rügemendis Swaledale’i jäär reamees Derby XXXII, kelle kinkis rügemendile Devonshire’i hertsog. Tal on ametlik sõjaväe isikutunnistus, ta saab palka ja igal sügisel paaritumishooajal puhkust. Tal on isegi Twitteri-konto, kus jagas võidupüha paraadil ametikohustusi täitnud Eesti kolleegi pilti.

Jäär Mattias ehk Derbi ametikohustusi täitmas.

Kui pataljon viibib liitlasriigis, värvatakse rügementi esindama kohalik jäär. Eestis kannab seda au eesti maalammas Mattias ehk töönimega Derbi. Tema ülema kapten Peter Doyle’i sõnul on Derbi eeskujulik jäär: „Minu arvates ei vajanud ta palju ettevalmistust, tal on loomulik anne. Suurbritannia jääradel on vahel vaja rohkem koolitamist, sest nad on üsna pöörased.“

Suvi 2021. Reamees Derbi oma aedikus puhkepausil.

Sae talu perenaise Imbi Jäetma sõnul oli jäär Mattias haruldaselt hea iseloomuga loom ja käitus paraadil väga väärikalt. Väljavalimise päeval tegi Mattias väga toreda žesti, kui kapten Doyle tema poole käe sirutas. „Mattias astus pika sammu tema poole ja nuusutas korralikult selle käe läbi. No siis oli süda võidetud!“ meenutab Jäetma.

Tal on hea meel, et lambad andsid neile võimaluse liitlasvägedele kummardus teha: „Saime natukenegi neile näidata, et me peame neist lugu ja meil on julgem elada.“

Hiljem ülendati Mattias kena käitumise eest kaprali auastmesse.

„Imelisi rohelisi aasu Sulle, Mattias!,“ leinavad omanikud ja fännid tubli looma.