Laupäeval (18.05) nihkub kõrgrõhkkonna kese Peipsi taha, aga jääb servaga Balti riike katma. Öö on enamasti selge ja vaikne. Päeval varjutavad pilverüngad üürikeseks päikest ja sadu neist ei tule. Idakaare tuul muutub pisut tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 20..25°C, ranniku lähedal kuni 14°C.

Pühapäeva (19.05) öö jätkub kõrgrõhuala servas enamasti selge taeva ja kuiva ilmaga. Tuul pöördub lõunakaarde. Õhutemperatuur on 7..13°C. Päevaks pöördub õhuvool lõunakaarde, kust saabuv õhumass on veidi niiskem ja ebapüsivam ning loob soodsamad tingimused rünksajupilvede arenguks. Suureneb hoovihma ja äikese võimalus. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur on 20..25°C, jahedam on rannikul ja sajuhoogude korral.

Uus nädal jätkab kuumaga

Kui veel mõni aeg tagasi lubati uueks nädalaks kuumuse leevenemist, siis tänaseks ennustatakse, et soe annab järele ainult mõne kraadi võrra.

Esmaspäeva (20.05) ööks tihedamad pilverüngad hajuvad ja suuremat sadu ei tule. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 8..13°C. Päeval jõuab Soomest väheaktiivne madalrõhulohk ühes niiskusega ja suviselt soe õhumass lisab energiat rünksajupilvede arenguks, millest tuleb hoovihma ja äikese tõenäosus on ka suur. Tuul pöördub järk-järgult põhjakaarde, aga tänastel andmetel oluliselt ei tugevne. Õhutemperatuur on 18..23°C, Lõuna-Eestis võib kraad-kaks kõrgemalegi tõusta, rannikualad on jahedad.

Teisipäeval (21.05) tugevneb Läänemere ääres põhjapoolse kõrgrõhuala mõju ja taevas selgineb. Päeval võib Lõuna-Eestis arenevaist pilverünkadest kohati hoog vihma tulla. Puhub mõõdukas idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 7..12, päeval 17..22°C.

Tuletame meelde, et Eesti metsades püsib jätkuvalt suur tuleoht.

Tallinn

Pealinnas on taevas selge, sadu oodata ei ole. Temperatuur tõuseb 21 kraadini, kohati üle selle. Puhub nõrk tuul kirdest ja põhjast kuni 3 m/s.

Tartu

Ka Tartus ei saja ja on enamasti selge ilm. Võib märgata üksikuid pilvi. Sooja on 22-23 kraadi. Puhub kirdetuul kuni 3 m/s.

Jõhvi

Jõhvis on ilm pilvitu ja sajuta. Sooja tuleb kuni 20 kraadi. Tuul puhub kirdest kuni 3 m/s.

Kuressaare

Kuressaares on päikseline ilm. Sooja tuleb kuni 21 kraadi. Puhub põhjatuul kuni 5 m/s.

Võru

Võrus on selge, üksikute pilvedega sajuta ilm. Sooja tuleb kuni 22 kraadi, paiguti rohkem. Puhub muutliku suunaga tuul kuni 4 m/s.

Pärnu

Pärnu näitab, et suvepealinna tiitlit ei kanna ta asjata. Sooja on kuni 24, kohati 25 kraadi. Ilm on päikseline ja sajuta, puhub põhjatuul kuni 5 m/s.

Tallinna lennujaam

Lennujaamas on oodata selget, üksikute pilvedega ilma. Temperatuur on kuni 15 plusskraadi ja tuule kiirus kuni 5 m/s. Sajuta.

Hoiatused

Puuduvad, aga olge tuletegemisega ettevaatlikud.

Teeolud

Allikad

Keskkonnaagentuur | ILM

Lennujaam.info