Mullaproov kinnitas, et taimekasvatuseks parimat maad on meil nüüd ligikaudu 8,5 hektarit. Ainus mure siinkohal paistab olevat, et sellest sisuliselt ainsamatki meetrit pole metsast, võsast või/ja tormimurtud puudest vaba.

Kus häda kõige suurem, seal on abi ikka õnneks lähedal: jõuluvana võttis meie ahastamist kuulda ja tõi Saidile uhke mootorsae. Mees läks sellega reipal sammul metsa, ent tuli õhtuhämaruses õnnetuna tagasi – saag ei läinud kõikvõimalikest pingutustest hoolimata käima. Olukord tundus imelik ja mis seal salata, isegi PIINLIK, sest ega Said ju esimest korda elus mootorsaagi näinud...

Kui selle sae käima saad, siis paremat tööriista on raske soovida.

Palusime abi kogenud metsatööliselt ja Maalehe metsalehe toimetajalt Mari Kartault. Proovis temagi, saag oli aga jonnakalt kutu edasi. Siis pöördusime võrdlemisi suurte kogemustega mootorsaekasutaja ja ühtlasi Maalehe peatoimetaja Hindrek Riikoja poole, kes kolleegidele kohe appi tõttas. Ei hakanud tööriist temagi käe all nurruma.

Muud enam üle ei jäänud kui siirduda Mehka kauplusesse, kus kohe selgus tõde: oleme ise olnud rumalad ja sael pole häda midagi!

Mis täpselt juhtus ja kuidas murest üle saada, vaata videost!

KÕPLAHÕIMLASED JÄTKAVAD!

Sel aastal toimetavad Kõplahõimlased Viljandimaal – seal, kus taimed mullaproovi järgi reaalselt kasvavad!

Samal ajal kui alustame vastsoetatud võsastunud aladel jõupingutusi põllumaa tekitamiseks, oleme lähedal asuva talunikuga juba sügisel käed löönud, et nad meid aastakeseks oma põllule lubaks.

Kuidas see kõik edeneb, saate suve jooksul lugeda Maalehest. Veidi rohkem ja tihedamalt saab meie tegemistel silma peal hoida, jälgides https://www.youtube.com/@Koplahoimlased või tulles Facebooki Kõplahõimlaste sõbraks!

Kui käivitamisnipp selge, sai alustada tormimurru koristamisega.