„Probleem pole ainult lõhkumises, vaid ka vales kasutamises. Seetõttu muutub alates tänasest saunade kasutamise kord,“ lisas Levandi, pöördudes kõigi elanike poole palvega hoida linnavara ning kasutada linnamööblit ja kogukonnasaunu heaperemehelikult. Kogukonnasaunade kasutamise võimalus uuesti avaneb siis, kui kohale jõuavad tellitud varuosad.

Alates tänasest kehtivad saunades talvehooajast tuttavad reeglid. Turvatöötajatele antakse ranged juhised kaasasolevate küttepuude mõõtmete kontrollimiseks. Kui küttepuud ületavad ettenähtud mõõtmed, on turvatöötajal õigus sauna mitte lubada. Sama kehtib vee kasutamise kohta – kui inimesel ei ole kaasas puhast vett leili viskamiseks, ei väljastata sauna võtmeid.

Saunade kasutamise reeglid pannakse nähtavale turvamaja seinale ning sarnaselt talvisele perioodile väljastatakse võtmeid vaid pildiga dokumendi alusel. Turvatöötaja fikseerib isiku pildi alusel ning registreerib tema nime ja dokumendi numbri.

Saunade kasutamise reeglitega saab tutvuda siit.

„Võõra vara tahtlik kahjustamine on lubamatu. Sodimisi või vandaalitsemisi märganud elanikke palume sellest teada anda kas linnaosavalitsusele, turvapatrullile või politseile,“ ütles linnaosa vanem.

Elanikud, kes märkavad linnaosas avaliku korra rikkumisi, saavad sellest operatiivselt teatada turvapatrullile. Tähelepanekud Haabersti linnaosas avaliku korra rikkumistest on oodatud iga päev kell 10-22 telefonil 5662 8059.