Pühapäeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on olulise sajuta. Õhtul suureneb saartel vihma tõenäosus. Läänekaare tuul päeva peale vaibub ja pöördub õhtul idakaarde. Õhutemperatuur on öösel 10..15, päeval 21..26, tuulele avatud rannikul jääb alla 20°C.

Uus nädal

Uus nädal algab kuumalt, kuid tõmbab üsna ruttu tuurid maha.

Esmaspäeva (1.07) öösel jõuab Kesk-Euroopast Gotlandi lähistele madalrõhkkond, mis päeval edasi üle Läänemere põhja-kirde suunas liigub, selle serva mööda kanduvad üle Eesti vihmapilved, on äikest ja tugevaid sajuhooge (saju ~75%). Tuul tugevneb, puhub idakaarest, päeva peale pöördub lõunakaarde, õhtul võivad Liivi lahe ääres edelatuule puhangud 18 m/s ulatuda. Lõunakaarest saabuv palavus teeb üürikese lühivisiidi, öine õhutemperatuur on 13..17, päeval tõuseb 22..27, Kagu-Eestis 30°C-ni, pärastlõunal saartest alates langeb õhutemperatuur 20°C ümbrusse.

Teisipäeval (2.07) liigub madalrõhkkond edasi Soome ja selle servas on meil sajuhooge hõredamalt ja harvem ning enamasti päevasel ajal (saju tõenäosus ~50%). Tugev edela- ja läänetuul päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 12..17, päeval 20..23°C, rannikul alla 20°C.

Kolmapäeval (3.07) madalrõhkkond küll kaugeneb ja õhurõhk veidi tõuseb, kuid valitsevas edela-, lõunavoolus saabuvas õhumassis on nõnda palju niiskust, et kohatistest vihmahoogudest pääsu pole (saju tõenäosus ~50%). Puhub mõõdukalt tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 11..16, päeval 18..22°C.

Tallinn

Pealinnas on täna vahelduva pilvisega ilm. Sooja tuleb kuni 21 kraadi. Puhub lääne- ja loodetuul kuni 6 m/s.

Tartu

Tartus algab päev kerge vihmavõimalusega, õhtuks tõmbab taevas selgeks. Sooja on kuni 25 kraadi. Tuul puhub läänest, kiirusega kuni 7 m/s.

Jõhvi

Jõhvis suureneb sajuvõimalus pärastlõunal, õhtuks taevas selgineb. Temperatuur kerkib 25 kraadini. Puhub muutliku suunaga tuul kuni 5 m/s.

Kuressaare

Kuressaares tuleb kuni 20 kraadi sooja. Ilm on selge, õhtupoole kergelt pilve. Puhub lääne- ja loodetuul kuni 6 m/s.

Võru

Ennelõunal on vihmavõimalus, pärast taevas selgineb. Temperatuur kerkib 25 kraadini. Puhub lääne- ja loodetuul kuni 6 m/s.

Pärnu

Pärnus on vahelduva pilvisusega ilm. Sooja tuleb kuni 23 kraadi. Puhub lääne- ja loodetuul kuni 6 m/s.

Tallinna lennujaam

Lennujaamas on täna 19 kraadi sooja ja kerge vihma võimalus. Puhub tuul kuni 8 m/s.

Hoiatused

Teeolud

Allikad

Keskkonnaagentuur | ILM

Lennujaam.info