Tema võib end üsna õnnelikuks pidada, sest üleliia paljudeni pole toode jõudnud.

Linnutalu peremees Märt Reinbusch ütleb, et poed on üsna kahtlevad ega julge eristuvat toodet müüki võtta ent linnutalu rahvas tahaks teha just midagi teistsugust.

„Me ei taha lihtsalt mune müüa, püüame leida viise, kuidas neid väärindada,“ sõnas ta.

Farmist küsitakse palju vutiliha, kuid see nõuaks lisainvesteerimist ning esialgu proovitakse siiski munade juurde jääda.

„Rekordpäeval koorisime koos naisega 2800 vutimuna,“ tunnistab peremees.

Oot, kas selleks siis masinat ei ole?

„On ikka,“ kinnitab Märt Reinbusch. „Ainult et praagiprotsent on väga suur. Vahel koguni 50 protsenti! Ja mis nende munadega siis peale hakata? Munavõid ei jaksa ka nii palju süüa.“

Vutimune keetes peaks meeles pidama, et neid tuleb külmas vees algul pool minutit segada, nii jääb munakollane kenasti keskele. Peremees peab siin väikese pausi ja lubab edaspidi teha vutimunakeetmisest demovideo, siis näevad kõik oma silmaga, kuidas asi käib.

Perekonnal on kogunenud ajaga ka hulk tagasisidet, kus kliendid räägivad, mismoodi vutimunade söömine neid aidanud on.

„Üks bussijuht sööb iga päev mitu vutimuna toorelt ja koos koorega,“ kirjeldab Märt Reinbusch. „Ütleb, et see aitab teda tema puusavalu puhul sama hästi, kui tema naist tabletid!“

Ent majapidamises pole ainult vutid, seal näeb mitut liiki muidki sulelisi ja karvaseid.

Peremees ütleb, et kasvas ise üles maal koos loomadega ja püüab nüüd oma head kogemust edasi anda. „Rahaliselt miinusprojekt, aga emotsionaalselt tasub end igati ära,“ kinnitab ta.