NÄMMA GALERII | Haapsalu Gurmeeturul sai mekkida mulgipudrupalle ja seenelimonaadi
Eile Haapsalu raudteejaamas toimunud Gurmeeturg avas Eesti toidu kuu.
September on Eesti toidu kuu, mille eesmärk on väärtustada Eestis toodetud toitu ja Eesti toidukultuuri. Eesti toidu kuu sai avapaugu 31. augustil Haapsalu ajaloolisel raudteeperroonil toimunud Gurmeeturul.
Piduliku sündmuse puhul ootas külalisi tervitusamps – traditsiooniline karask, mille oli valmistanud Haapsalu Kutsehariduskeskuse pagariõpilased.
Turul osales üle 60 toidutootja, kes pakkusid kõhutäidet nii kohapeal tarbimiseks kui ka koju kaasa ostmiseks.
Valik oli väga mitmekesine – traditsioonilisest talusingist kuni lõikheina leiva, mündiga grilljuustu ja seenelimonaadini välja.
Gurmeeturu tõmbenumbriks oli tasuta degustatsioonimenüü Läänemaa toorainest. Selleaastane menüü valmis Restorani Von Gernet Chef de Cuisine Tanel Kulboki käe all koostöös Haapsalu Kutseharidusekeskuse kokaõpilastega. Näiteks pakuti külastajatele kohalikku versiooni Sitsiilia tänavatoidust arancinist – paneeritud mulgipudrupallikest.
Gurmeeturg toimus viiendat korda ja seda külastas rekordilised 2100 inimest. Gurmeeturgu korraldasid MTÜ Kodukant Läänemaa ja MTÜ Läänemaa Rannakalanduse Selts.