Põdrale otsa sõitnud masin sai tõsiselt kannatada.
Autos oli ka kaks last.

Eesti tingimustes algab põtradel jooksuaeg tavaliselt augusti teisel poolel, saavutab haripunkti septembris ja lõpeb oktoobris. Sel ajal võib neid teedel liikuda eriti palju.

Põder kokkupõrke tagajärjel hukkus.

Põdrale otsa sõitnud masin sai tõsiselt kannatada.

Eesti riigiteedel registreeritakse aastas ligikaudu 6000 liiklusõnnetust metsloomadega. Nendes õnnetustes saab vigastada ca 20–30 inimest aastas. Viimastel aastatel on probleem pigem suurenenud, sest sõidukeid liigub Eesti teedel rohkem, kirjutab transpordiamet.

Loodusemees ja -fotograaf Val Rajasaar ütleb, et metsloomad on loomult konservatiivsed: samu radu kasutatakse aastakümneid kui mitte sadu aastaid. Kõige targem on sõites arvestada, et loom võib üle tee tulla – valdav osa selliseid kohti on Eesti teedel märgistatud vastava liikluskorraldusvahendiga ja teekonnal ette tulevaid loomaradasid saab eelnevalt vaadata ka loomaohtlikkuse kaardilt.

Kui on toimunud kokkupõrge metsloomaga:

  • Peatu ja lülita sisse ohu- ja ääretuled ning pane sõidukist väljudes selga ohutusvest.

  • Kui õnnetuses on inimkannatanuid, teata sellest hädaabi telefonil 112.

  • Kui hukkunud või viga on saanud loom, teata sellest infotelefonile 1247 (tasuta).

  • Enne helistamist proovi tuvastada uluki liik ja määrata sündmuse toimumise võimalikult täpne asukoht, näiteks nutiseadme rakenduse Waze abil. Abiks on ka asukohale iseloomulike objektide kirjeldus, näiteks kilomeetripost või bussipeatus.

  • Mida täpsema info edastad, seda kergemini ja kiiremini saavad jahimehed reageerida olukorras, kus hukkunud uluk vajab teelt kiirelt eemaldamist.

  • Kui uluk läks omal jõul teest eemale, aga on ilmselt vigastatud, teata juhtunust samuti numbrile 1247, edastades võimalikult täpne asukoha kirjeldus.