24.09.2024, 04:04
Eksperdid selgitavad: kuidas säilitada toitu nii, et see oleks ohutu ja samas kasulik?
Alles mõni inimpõlv tagasi oli talveks toidu kasvatamine ja säilitamine ainuke viis talv üle elada. Toitu ei ostetud poest, toimis naturaalmajapidamine. Tänapäevased võimalused nagu sügavkülmutamine aitavad värsket toitu säilitada nii, et alles jäävad nii suvemaitsed kui ka vitamiinid.
FOTO:
Sügavkülmutada saab kõiki kodumaiseid marju – näiteks maasikaid, vaarikaid, sõstraid, tikreid, astelpajumarju ja metsamarju, mis järgemööda valmivad. Sügavkülmutamise eelis on see, et külmas säilivad marjad värskelt ka ilma suhkruta. Kui palju sulatamisel suhkrut lisada, sõltub vajadusest ja soovist. Üldiselt ei ole marjadele vaja panna rohkem kui 10% suhkrut, sel juhul saame vähemalt 90%- marjasisaldusega hoidise.
Oled juba tellija?