Kuivõrd oli teada, kust eakas mees metsa suundus, alustas politsei kohe sealtkandist ka otsinguga. Esiti otsisime nii jalgsipatrullide, drooni kui ka käpapatrulliga, kuid see tulemust ei andnud.

Õnneks ei olnud aga ka vanaisa papist poiss ning ka tema ise tegi kõik endast oleneva, et teda oleks võimalik hämardunud metsast üles leida. Ta tegi enne ööpimedust metsa lõkke, mida otsingutele kaasatud kopterimeeskond kella poole kahe ajal öösel märkas. Eakas mees leitud, vintsiti ta kopterile ning anti seejärel üle tervisekontrolliks meedikutele. Südika vanaisa tervisega oli õnneks kõik korras ja seda hoolimata pikkadest maastikul veedetud tindidest ning me viisime ta koju lähedaste juurde.

Päästjad kustutasid lõkke ning otsingu maastikul võis edukalt lõppenuks lugeda. Eduvalem seisnes sedapuhku eeskätt tragi vanaisa süüdatud lõkkes, mida kopterimeeskond juba kaugelt nägi ning seeläbi sai võimalikuks ka mehe leidmine maastikult.

Ent ees ootab kaunis sügisene nädalavahetus, mil paljud seenelised ja marjulised taas metsasaadusi noppima suunduvad, siis tuletame meelde, et metsa mine alati ikka valge ämbriga, sest seda on otsingumeeskonnal kireval maastikul kergem märgata ning taskusse pista alati täislaetud mobiiltelefon!