Künnivõistlused avatakse reedel, 27. septembril kell 13 ning need kestavad kuni 28. septembri õhtuni. Võistlejad näitavad kahe päeva jooksul kohtunikele oma oskusi rohumaa- ja kõrrepõllukünnis, pöörd- ja tavaadraga traktoritel. Võistluse lõpus selgitatakse välja Eesti parimad kündjad, kes esindavad riiki 70. künni maailmameistrivõistlustel, mis toimuvad 5.-6. septembril 2025 Tšehhis.

Laupäeval aga lähevad traktorirooli ministrid. Ettevõtmisel löövad kaasa Piret Hartman, Helir-Valdor Seeder, Tarmo Tamm, Andres Varik, Ester Tuiksoo, Ivari Padar, Madis Kallas, Arvo Aller, Tiit Tammsaar, ja Mart Järvik.

Võistluse peakorraldaja ja kohtunik on Vändra ASi juhataja Margus Lepp. Tema sõnul tulevad ministrid põllule juba seetõttu, et tunnustada võistluskündjaid ja panna endki soovi korral kündmises proovile. Lepa sõnul antakse laupäeval nende käsutusse traktor koos juhendajaga ning sõbraliku võistluse käigus selgitatakse välja „Minister-kündja 2024“.

Margus Lepa sõnul teeb sündmuse erakordseks see, et tänavu möödub 150 aastat esimesest künnivõistlusest, mille korraldas Carl Robert Jakobson Vändras, kohas mis tähistatud künnikiviga ning 40 aastat vabariiklikest künnivõistlustest, mis peeti samas kohas Vändra kolhoosi maadel 1984. aastal.

„Kus siis veel sellist võistlust korraldada ja nii nimekaid tegijaid kokku kutsuda, kui meil on tänavu tähistada mitu nii olulist tähtpäeva Eesti kündmise ajaloos,“ ütles AS Vändra juht Margus Lepp.