Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartmani sõnul on just sellised innovaatilised, särasilmsed ning tugevate erialaste oskustega multitalentsed juhid, nagu Margus Lepp, kaasaegse põllumajanduse jätkusuutlikkuse võtmeisikuteks.

„See, et Marguse juhitud ettevõttes töötab palju noori inimesi ja tööjõupuudust ei tunta, on väga oluline juhtimiskvaliteedi näitaja. Ainuüksi kõrged kasuminumbrid ei ole edukuse mõõdupuuna enam asjakohased. Mul on hea meel, et põllumajandussektor oma tublisid tegijaid avalikult tunnustab ja esile toob. See on sellisel väljakutsete rohkel alal kindlasti väga vajalik,“ ütles Hartman.

Põllumajanduse tippjuht 2024

Hinnatud agronoom

Valimiskomisjoni esinaise ja Swedbanki põllumajandussektori juhi Brit Padjuse sõnul on Margus Lepp üks parimaid oma ala spetsialiste agronoomias.

„Margusel on teadlase põhjalikkus, sportlase vastupidavus ning kaasaegse juhi uuendusmeelsus. Selline kombinatsioon tagab ka selle, et meeskond hindab Margust väga ning erialaste teadmiste jagajana on Margus väljapaistev sektori eestkõneleja. Komisjon tunnustab tippjuhte, kelle sõnad ja teod kanduvad üle kogu Eesti ja viivad meie majandust edasi,“ väidab ta.

Margus Leppa autasustati traditsiooniks kujunenud skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autor on Tiiu Kirsipuu.

Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud:

2023 – Kõo Agro juhatuse liige Maarika Susi

2022 – Sadala Agro juhatuse liige Ahti Kalde

2021 – Kaska-Luiga OÜ juht Avo Kruusla

2020 – Crocus OÜ juhatuse liige Andres Oopkaup

2019 – Trigon Dairy Farming Estonia AS juhatuse liige Margus Muld

2018 – Männiku Piim OÜ juht Avo Samarüütel

2017 – Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht Tõnu Post

2016 – OÜ Avispeamees juht Jaak Läänemets

2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa

2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg

2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer

Konverentsi „Põllumees kui tippjuht“ korraldavad alates 2006. aastast Olustvere teenindus- ja maamajanduskool ning Corpore Konverentsid.