Tähelepanuks liiklejaile! Eeloleval ööl langevad sisemaal temperatuurid nii õhus kui teepindadel alla 0°C ja püsivad ka hommikul laialdaselt miinuspoolel ning libeduseoht on suur!

Kolmapäeval (16.10) tuleb tugevnev kõrgrõhkkond Leedu kohale ja selle põhjaservas on meie ilm sajuta ning selgineva taevaga. Tuul on sisemaal nõrk, rannikul puhub mõõdukalt tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 0..-2°C-ni, rannikul on kuni 10°C, päeval tõuseb 8..12°C-ni.

Neljapäeval (17.10) nihkub kõrgrõhuala Leedu kohalt pisut ida-kagu poole, aga jääb loodeservaga ikka Balti riike katma ja hoiab ilma sajuta ning enamasti selge taevaga. Puhub mõõdukalt tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur langeb öösel 0°C lähedale, tuulele avatud rannikul kuni 10°C, päeval on 9..12°C.

Reedel (18.10) koondub kõrgrõhuala Venemaale ja selle lääneservas püsib meie ilm sajuta. Puhub tugev lõunakaare tuul. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 0°C-ni, rannikul kuni 8°C, päeval 9..13°C.

Nädalavahetus (19.10-20.10) jätkub kõrgrõhuala servas sajuta ilmaga. Lõunakaare tuul on lääne poolt survet avaldava madalrõhkkonna mõjul võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösiti 0..+5°C, lõunakaare tuulele avatud rannikul kuni +8°C, päeval 8..12°C.

Kui esialgsete prognooside kohaselt ennustati esimest lund 17.-18. oktoobril, siis hiljutiste vaatluste kohaselt arvab sünoptik Kairo Kiitsak, et lund ega lörtsi siiski oktoobris veel ei saja. „Sel aastal jäävad esimesed üllatused novembrisse,“ viitab ta esimesele lumesajule.