Nõukogu esimees lisas, et Karli kandidatuuri toetas ka tema eelnev töö MTÜ Eesti Noortalunikud juhatuses, kus ta on tõestanud oma oskust suhelda ja koostööd teha nii ministeeriumite kui ka teiste partneritega, mis on organisatsiooni edasiviimisel võtmetähtsusega.

„Olen äärmiselt tänulik usalduse eest. Talupidamine on minu südameasi ja usun, et peretalud on meie maaelu kestlikkuse ja kohaliku toidutootmise tugisammas. Soovin panustada selle nimel, et noored ettevõtjad ja talupidajad leiaksid maal oma koha ning et kogu sektoris oleks loov ja toetav keskkond, mis võimaldab kasvada ja areneda. Minu eesmärk on tuua liidu töösse värsket energiat ja ideid, et seista kindlalt talunike huvide eest ja tugevdada meie rolli toidujulgeoleku tagamisel,“ sõnas Karl Aru.

Karl Aru on viimased viis aastat töötanud Järvamaa Kutsehariduskeskuse taimekasvatuse tootmisjuhina, kus ta on vastutanud õppemajandi taimekasvatussaaduste tootmise korraldamise, õppepraktikate läbiviimise ja praktikabaasi kaasajastamise eest. Lisaks on ta mahe teraviljakasvatusega tegeleva Kruusi Põllumajanduse OÜ juhatuse liige, juhtides igapäevaseid tegevusi ja ettevõtte arengut, et järjepidevus säiliks kodutalus, kus kunagi huvi põllumajanduse vastu alguse sai. Karl on panustanud ka noortalunike esindamisse, olles MTÜ Eesti Noortalunikud juhatuse liige.

Eestimaa Talupidajate Keskliit on 1989. aastal loodud katusorganisatsioon, mille liikmeskonda kuulub täna läbi liikmesorganisatsioonide üle 9000 põllumajandustootja ja erametsaomaniku.