Nädalavahetusel (19.-20.10) on kõrgrõhuala servas sajuta ilm ja laialdaselt selge taevas. Lõunakaare tuul on lääne poolt survet avaldava madalrõhkkonna mõjul võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösiti –1..+4 kraadi, lõunakaare tuulele avatud rannikul kuni +10, päeval +9...+13 kraadi.

Esmaspäeval (21.10) jõuab Atlandilt Norra merele väga aktiivne madalrõhkkond, mis laieneb servaga üle Skandinaavia ja Soome põhja- ja keskala. Läänemere äärde selle tihedam sadu veel ei jõua. Lõuna- ja edelatuul tõuseb meie rannikul jõuliseks. Õhutemperatuur on öösel +1...+7 kraadi, edelatuulele avatud rannikul kuni +10, päeval +9...+14 kraadi.

Teisipäeval (22.10) püsib madalrõhkkond jõulisena ja liigub Norra merelt Nordkapi poole. Päeval jõuavad vihmapilved saartele ja õhtul muutub sadu laialdasemaks. Puhub tugev edelatuul. Õhutemperatuur on öösel +7...+12, päeval +10...+14 kraadi.

Keskkonnaagentuur ennustas alguses, et esimesi tahkeid sademeid võime näha lühiajalise külmalaine ajal 17.-18. oktoobri paiku. „Külmalaine jõudis 16.10, aga sadu tuli meil alla vihmana. Venemaa lääneservas tuli ka lörtsi,“ lisab agentuur. Seega on praeguse prognoosi kohaselt oktoober edaspidi soe ja esimene lumesadu jääb novembrisse.