Autos oli naise sõnul ka suuremat kasvu labradorilaadne koer. Tegu oli kaubiku moodi tumeda sõiduautoga, mille tagaluuk käib kõrgele üles.

„Ja sealt luugist tõstis keegi meesterahvas parajasti välja kanu ja togis neid jalaga meie heinamaa suunas. Kui nägi mu meest tulemas, hüppas kähku autosse ja kihutas minema,“ lisas taluperenaine.

Kes nüüd muretseb, et mis kanadest saab - nendega on kõik korras ja hakkaja pererahvas otsib nende pidamiseks kiiresti vahendeid.

„Esimese hooga panime nad vetsu kinni (te ei taha teada, mida nad seal korraldasid) ja pärast Bauhofis käimist sai neile aita kiirkorras väike (ajutine) aedik ehitatud. Kanad on suhteliselt inimsõbralikud ja kui nad seal heinamaal ka veidi segaduses tundusid, siis praeguseks ei ilmuta nad vähimatki stressis olemise märki - pugivad meie hirmkalleid mahenisuteri, mis sai enda tarbeks idandamiseks kunagi ostetud, lürbivad kassi joogikausist vett ja on üldse igati rõõmsad,“ kirjutatakse postituses.

Postituse autor mõtiskleb, et ilmselt jäeti kanad maha, kuna nad enam nii hästi ei mune. Pererahvas ootab vihjeid selle kohta, kes võis teo toime panna, ja loodab, et ehk on kellelgi neile kanapidamiseks vajalikke asju pakkuda.